Cum scapi de urcior cu remedii naturiste

Distribuie

Urciorul, denumit științific orjelet, este o umflătură dureroasă care apare la nivelul pleoapelor ca urmare a infectării glandei sebacee.  În cele mai multe cazuri acesta nu se vindecă prea repede și, multe dintre produsele farmaceutice nu au efecte care să ne mulțumească.

Sunt totuși remedii pe care le găsim în natură și care dau rezultate mult mai bune datorită proprietăților pe care le au.

În majoritatea cazurilor, apariția urciorului este rezultatul unei igiene precare a mâinilor, care intră prea des în contact cu ochiul. Și faptul că nu îți cureți temeinic ochelarii de vedere poate duce la inflamarea glandei sebacee, caz în care este posibil ca pe aceștia să se fi instalat bacteria stafilococ.

Alte cauze care duc la apariția urciorului: anemia, diabetul, tulburări hormonale, alergia, probleme cu tiroida.

Iată ce remedii naturiste ”vin de hac” orjeletului

Compresele cu apă caldă

Acestea reduc inflamația în zona în care aceasta apare. Căldura face ca roșeața și umflătura să dispară, cu condiția ca tratamentul să fie folosit de câteva ori pe zi. Există păreri conform cărora aplicarea compreselor cu apă rece sunt, de fapt, mai eficiente. Însă trebuie să știi că cea care accelerează procesul de vindecare este căldura.

Mușețel

Această plantă are proprietăți antinflamatorii și compuși care ajută la curățarea locului infectat și care determină retragerea urciorului. Fă o infuzie cu câteva lingurițe de flori de mușețel, lasă la răcit și aplică substanța pe o compresă sterilă.

Cartof

Sucul pe care îl obținem în momentul în care tăiem un cartof poate fi foarte eficient atunci când vrem să scăpăm de urcior. Feliază un cartof și lasă-l la frigider. Când s-a răcit, aplică-l pe pleoapa inflamată.

 

Aloe vera

Sucul acestei plante are proprietăți antibacteriene care ajută la distrugerea stafilococului și accelerează procesul de vindecare. Înmoaie puțină vată în sucul de aloe vera și aplică direct pe umflătură.

Coada calului

Ceaiul din planta ce poartă numele de ”coada calului” este un bun astringent care reduce bacteria ce duce la apariția urciorului. Remediul se face dintr-o plantă uscată, infuzată într-o cană de apă caldă. Înmoaie puțină vată în ceai și aplică pe zona afectată.

Mangold

Mangoldul sau sfecla elvețiană este o legumă care este des întâlnită în bucătăria mediteraneană și provine din zonele de coastă ale Europei și Asiei. Această legumă ajută la accelerarea procesului de vindecare și redue durerea care apare o dată cu inflamația. Pune la fiert o frunză de mangold într-o cratiță, strecoară, după ce a fiert și lasă la răcit. După aceea aplică pe pleoapă, ținând ochiul închis, timp de 10 minute. Repetă procedeul de trei ori pe zi.

 

Morcovii

Morcovul fiert este foarte eficient în eliminarea infecției care apare la urcior, dar și a durerii. Fierbe morcovul tăiat felii timp de 20 de minute, astfel încât să devină foarte fraged, aplică felia de morov pe pleoapa închisă timp de 10 minute.

Foarte important de știut: Nu este recomandat să încercați să scoateți infecția urciorului prin presarea cu degetele, la fel cum procedați cu coșurile. Infecția s-ar putea răspândi pe toată suprafața ochiului.

unica.ro.


Distribuie
..