Cum scăpăm de mătreață

Distribuie

În majoritatea cazurilor, mătreața trădează de fapt existența Dermatitei seboreice, o afecțiune care nu “trece”, ci poate fi doar ținută sub control și atenuată printr-o serie de măsuri ce vizează reducerea seboreei, întrucât “ciupercile” mătreții se simt extrem de bine în mediul seboreic. Cauza seboreii este complexă: hormonală, alimentație, genetică.

Măsurile igienice clasice includ măsuri ce limitează seboreea tenului și scalpului, de la clasicul săpun cu sulf pentru față, până la produsele moderne. Schimbarea alimentației presupune reducerea cantității de gluten, carnea, prăjelile, grăsimile animale, mezelurile, unii carbohidrați, precum dulciurile concentrate și glucidele rafinate.

Tratamentul medicamentos presupune faze de atac și întreținere ulterioară. La început se pot recomanda creme pe bază de corticoizi în primele 7 zile, apoi șampon medicinal folosit de 4 ori pe săptămână, timp de 1 lună.
Pentru întreținere vi se va recomanda un șampon medicinal pe care îl veți folosi 6 luni. Șamponarea trebuie făcută bine, prin masare, apoi se stă cu spuma pe față și scalp pînă la 5 minute pentru ca substanța activă să intre în piele. Se clătește bine, apoi se tamponeaza fața cu prosopul uscat, și extrem de important, nu se șterge!


Distribuie
..