Cum să-ţi schimbi VIAŢA în doar 59 de SECUNDE

Distribuie

Toată lumea ar dori să fie mai fericită, chiar şi cei mai bogaţi, mai slabi, mai graşi, mai frumoşi, mai blonzi şi mai surâzători. Dar nimeni nu a descoperit până acum secretul fericirii. Există însă persoane care au unele sfaturi de dat pentru a obţine schimbări. Chiar în mai puţin de un minut, pentru a fi mai precişi.

Psihologul britanic Richard Wiseman a scris un manual simplu şi uşor de consultat, intitulat „59 Seconds: think a little, change a lot”, în care recomandă cum să redevii surâzător.

Sfaturile sunt utile pentru a înceta rapid să mai fii bosumflat(ă)  pentru acele kilograme în plus pe care le ai, pentru cearta cu logodnicul, pentru discuţia de lucru care a mers rău sau pentru că ai uitat portofelul pe scaunul din spate al taxiului.

Primul sfat, cel imediat, este acela de a zâmbi cel puţin 20 de secunde. În opinia profesorului britanic, efectul este garantat: „Un zâmbet trebuie să dureze între 15-30 de secunde şi aminteşte-ţi să zâmbeşti cu regularitate”, scrie autorul cărţii.

Unul dintre sfaturile cărţii este acela de a nu cumpăra bunuri, ci de a investi în experienţă: să mergi la un concert, să încerci să faci bungee jumping, să încerci anumite restaurante şi localuri însolite.

Există apoi cei nemulţumiţi pentru că ar dori să mănânce mai puţin sau să bea mai puţin.  Atunci dacă doriţi să beţi mai puţin şi să încetaţi să vă simţiţi vinovaţi pentru acea picatură în plus pe care o beţi, folosiţi pahare diferite. Dacă vreţi să mâncaţi mai puţin, plăsaţi ooglinda în bucătărie. Veţi deschide de mai puţine ori frigiderul.

Există multe alte sfaturi în carte, toate legate de mici gesturi ale vieţii cotidiene:
– dacă vrei să placi nu-i face un serviciu celuilalt, fă să ţi se facă un serviciu;
– daca vrei să te simţi încrezător în cursul unei discuţii de muncă, începe prin a vorbi de o slăbiciune de-a ta;
– dacă ai nevoie de o schimbare oferă-ţi un nou hobby, începe un nou proiect, învaţă o nouă artă, întâlneşte persoane noi;
– pentru a te determina să atingi un obiectiv, vorbeşte despre acesta cu prietenii tăi, cu colegii, cu familia ta, făcându-l astfel concret;
– aşează-te în mijlocul unei săli pline de oameni atunci când participi la o întâlnire foarte importantă.


Distribuie
..