Cum să-ţi menţii zona intimă, îngrijită delicat

Distribuie

Igiena intimă feminină este un subiect despre care rareori se vorbeşte deschis, de aceea până în prezent multe femei nu ştiu cu exactitate normele de bază ale igienei intime. Obiectivul igienei intime nu este doar curăţarea zonei, ci şi păstrarea florei vaginale şi refacerea acesteia în cazul apariţiei unui dezechilibru.

De ce este nevoie de un produs special?

Zona intimă a femeilor este fragilă şi sensibilă şi poate avea de suferit dacă produsele de îngrijire sunt prea agresive. Dacă purtarea de lenjerie intimă din fibre sintetice, stresul şi variaţiile hormonale sunt în general cauzele apariţiei iritaţiilor, alegerea unui produs pentru igienă intimă este primul gest care te va ajuta să scăpaţi de această problemă.

Normele de igienă intimă feminină:

1. Scapă de miros

Zona genitala nu miroase urât, decât dacă  nu o menţii curată sau suferi de o infectie vaginală.  Dacă speli presând  zona genitală, asta ar putea dăuna zonei intime, căci ţesuturile şi pielea în această zonă sunt foarte sensibile. Este de ajuns să te speli zilnic, uşor masând şi ştergând cu apă şi săpun.

2.  Nu uita cum trebuie să te ştergi

Foloseşte hârtia igienică dinspre faţă înspre spate, pentru a nu aduce către zona vaginală germenii eliminaţi odată cu scaunul.

3. Alege produsele potrivite

Potrivit ginecologilor, produsul folosit pentru igiena intimă trebuie să fie suficient de delicat încât să nu usuce mucoasa, nu trebuie să conţină substanţe antiseptice, care ar putea distruge bacteriile „bune“. Loţiunea pentru îngrijirea intimă trebuie să cureţe zona, dar să nu afecteze pelicula lipidică, pentru a menţine lubrifierea naturală şi trebuie să aibă un nivel al pH-ului cuprins între valorile 5 şi 7

4. Cum alegi tampoanele sau absorbantele

Tampoanele interne sunt periculoase pentru că apare riscul apariţiei infecţiilor. Medicii recomandă folosirea tampoanelor doar ziua şi doar atunci când ai nevoie cu adevarat, iar noaptea şi oricând e posibil, să foloseşti absorbante, de preferat cu un invelis moale, din bumbac sau hârtie

FII PRECAUTĂ!  Tamponul trebuie schimbat după maximum 2-3 ore de la întroducerea lui.

5. Nu face spălaturi vaginale după un act sexual

E un mit faptul că spălăturile  după un contact sexual neprotejat, reduce riscul de o eventuală sarcină. Dacă foloseşti un spermicid, spălăturile vaginale după sex pot scădea eficacitatea spermatozoizilor.

6. Dormi fără lengerie intimă

Cu siguranţă ai mai auzit că nopatea nu este recomandat să porţi lenjerie intimă,  însă rareori încerci să o faci. Află că umiditatea şi căldura provocată de lenjerie favorizează înmulţirea bacteriilor. Acelaşi efect îl au şi pantalonii foarte strâmţi.

7. Nu spăla rufele la comun

Mulţi microbi nu mor în maşina de spălat, ci doar în apă clocotită. De aceea delimitează lenjeria intimă de celelalte rufe pentru a o păstra fără bacterii din exterior.


Distribuie