Cum să-ţi controlezi FURIA şi stările de NERVOZITATE

Distribuie

Accesele de furie la adulţi sunt deseori cauzate de anumite emoţii. Prin această atitudine ei îşi exprimă nemulţumirea personală faţă de anumite lucruri, fapte sau persoane, utilizând ca mod de manipulare a celor din jur stări furioase.

Psihologii afirmă că accesele de furie ale adulţilor sunt ca jocurile interpersonale de manipulare pe care le folosesc copiii pentru a obţine ce îşi doresc de la părinţi.

În cazul adulţilor, accesele de furie sunt mult mai greu de controlat în comparaţie cu ale copiilor. Este adevărat şi faptul că acestea sunt de cele mai dese ori cauzate de probleme grave.

Există cazuri când furia unui adult apare foarte des şi este marcată de stări de nervozitate şi atitudine nemulţumită. Dacă stările de furie sunt foarte evidente şi apar regulat, să ştiţi că aveţi o problemă.

Una din cauza stării de furie este nesiguranţa emoţională. Aceasta poate fi considerată o sursă nesecată de frustrări faţă de propria existenţă. Pe fondul nesiguranţei emoţionale, orice nemulţumire sau dezamăgire minoră poate fi considerată o scânteie care aprinde un acces de furie.

Şi incapacitatea de a ierta poate servi ca motiv foarte serios pentru accesele de furie. De obicei, acestea motivează adulţii care au probleme în gestionarea trăirilor negative să îşi manifeste crizele nervoase, în mod special dacă se simt nedreptăţiţi sau victime ale greşelilor altora.

Speciliaştii afirmă că mai există accese de furie şi la adulţii cu anumite trăsături de personalitate. Aceştia sunt o categorie de nevrotici, care pot fi uşor stimulaţi şi care sunt predispuşi spre ceartă mai mult.

Stresul care apare din incapacitatea de a face faţă sarcinilor zilnice sau unor provocări simultane, duc deseori la situaţii în care furia preia controlul vieţii cuiva.

Totodată există şi o categorie de oameni egocentrici. De cele mai multe ori aceştia exagereză de fiecare dată când sunt puşi în anumite situaţii şi drept motiv de protecţie folosesc starea de furie.

Furia este o boală şi trebuie tratată. În cazul în care nu sunteţi în stare să vă trataţi singuri, mergeţi la un specialit şi aflaţi care este motivul frustrărilor care vă doboară.


Distribuie