Cum să te pregăteşti pentru un control la GINECOLOG

Distribuie

La fel cum te speli pe dinţi, înainte de a merge la dentist, igiena intimă este singurul lucru de care trebuie să ţii cont, înainte de controlul ginecologic.

Cu toate acestea, specialiştii recomandă ca duşul sau baia să nu fie făcute chiar înainte de control, ci cu câteva ore înainte. Totodată, este foarte important să nu te speli în interiorul vaginului cu altceva decât apă, informează unica.ro.

De fapt, acest lucru se aplică tot timpul. Multe femei folosesc produse de igienă în interiorul vaginului, însă specialiştii avertizează asupra faptului că acestea pot dezechilibra PH-ul vaginal şi pot duce la diverse afecţiuni.

Înainte de vizita la ginecolog este preferabil să nu faci sex 24 de ore. Lubrifiantul, spermicidele, prezervativele sau alte produse pe care le foloseşti în timpul sexului pot afecta rezultatele testelor, de aceea este mai bine să eviţi contactul sexual chiar înaintea vizitei la medicul ginecolog.

Trebuie să mai ştii că cel mai bun moment al lunii pentru vizita la ginecolog este la scurt timp după terminarea menstruaţiei. Atunci medicul îţi poate face şi un control corect al sânilor, deoarece aceştia nu vor mai fi inflamaţi, din cauza menstruaţiei.


Distribuie
..