Cum să supravieţuiţi unui ATAC DE CORD dacă sunteţi singur

Distribuie

Atacul de cord de cele mai multe ori se petrece pe neaşteptate, astfel încât mulţi oameni îl suferă atunci când sunt singuri şi neajutoraţi. Dacă brusc simţiţi că urmează să leşinaţi şi că inima dvs. bate “greşit”, atunci mai aveţi circa 10 secunde înainte de a pierde cunoştinţa.

Dar oamenii nu cunosc de fapt că ei se pot ajuta pe ei înşişi. Pentru asta cel mai important este să nu pierdeţi cunoştinţa: începeţi să tuşiţi cât mai tare şi să nu panicaţi.

Inspiraţi adânc de fiecare dată înainte de a tuşi. Totodată tuşiţi atât de mult şi adânc, de parcă aţi vrea să scoateţi astfel ceva blocat în plămâni.

Tuşiţi şi respiraţi la fiecare 2 secunde fără nici o pauză până când ajung medicii sau până când inima începe să bată iarăşi normal. Tusea creează o compresiune care, împreună cu respiraţia adâncă, permite oxigenului să pătrundă în plămâni.

Astfel fluxul sangvin nu se întrerupe şi inima începe funcţionarea normală. Compresiunea din plămâni ajută inima să-şi restabilească ritmul. Această soluţie este perfectă pentru evitarea unor urmări grave, cel puţin până ajung medicii. E important să fie cunoscută de cât mai multă lume, s-ar putea ca pentru cineva asta să fie o problemă de viaţă şi de moarte!

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

sanatosi.com.


Distribuie
..