Cum să lucrezi productiv vara.Urmează câteva sfaturi de top

Distribuie

Vara este anotimpul concediilor, vacanţelor şi aventurilor. Nu este tocmai uşor să te trezeşti în fiecare dimineaţă la o oră în care cea mai multă lumea doarme. Cum te motivezi să mergi la muncă în asemenea zile? Psihologii recomandă câteva sfaturi care, nu doar te vor ajuta să munceşti mai productiv, dar şi să primeşti plăcere din ceea ce faci.

1. Mişcă-te mai mult. Trezeşte-te în fiecare dimineaţă cu 30 de minute mai devreme ca de obicei şi aleargă în parcul din apropiere sau în jurul casei. Câteva minute de sport te vor face mai relaxată, mai energică şi plină de viaţă. După alergat fă un duş fierbinte pe care îl închei cu apă rece, pentru ca sângele să circule mai bine. După duş, ia un mic dejun sănătos şi încearcă pe cât de posibil să eviţi produsele bogate în zahăr.

2. Joacă-te cu ţinutele din garderobă. Vara se poartă haine viu colorate şi vaporoase. Chiar dacă codul vestimentar de la muncă este mai strict, găseşte o modalitate ca să arăţi minunat oricum. Sub un sacou clasic, poartă o bluză uşoară din dantelă, schimbă pantofii negri clasici pe o pereche colorată. O ţinută frumoasă şi stilată poate ridica întotdeauna dispoziţia.

3. Creează-ţi condiţii mai bune de muncă. Asigură-te că îţi este confortabil la locul de muncă. Aeriseşte încăperea în care stai mai des, foloseşte-te de condiţioner şi aruncă toate lucrurile de pe masa de lucru care nu sunt necesare.  Dacă ai cu adevărat nevoie, roagă-ţi şeful să reînnoiască tehnica: un calculator care funcţionează greu poate „ucide” rapid dorinţa de a munci.

4. Împarte o responsabilitate grea în altele mai mici. Crezi că nu te vei descurca cu un proiect nou? Nu te mai gândi la el. Concentrează-te asupra unor lucruri exacte, pe care e nevoie să le faci aici şi acum, după care treci al altul ş.a.m.d

5. Fă ceva plăcut în afara orelor de muncă. Încearcă să faci ceva la ce visezi de multă vreme dar n-ai avut destul timp să realizezi acest lucru. Mergi într-o excursie cu prietenii, practică dansuri orientale, sari cu paraşuta, fă diving sau cumpără-ţi o geantă scumpă. Plăcerea şi dispoziţia bună nu vor întârzia să apară, lucru ce va influenţa pozitiv şi asupra programului de muncă.

6.Gândeşte pozitiv. Dacă te culci de cu seară cu gândul că mâine mergi iar la muncă şi nu vei dormi suficient, atunci aşa şi va fi. Gândeşte pozitiv. Programează-te pentru succes şi noroc.

7. Alege să te odihneşti activ. Ca să nu-ţi invidiezi colegii care stau cu burta la soare, pregăteşte-ţi un regim de odihnă personalizat. Odihneşte-te activ şi variat. Vineri mergi la un film, sâmbătă la un volei în parc, duminică mergi la masaj, iar mai apoi dă-ţi întâlnire cu prietenele în oraş la o terasă. Schimbă locaţiile şi ocupaţiile cât mai des. Nu e normal să te plictiseşti vara.

Fii activă, pozitivă şi fericită toată vara!

P.S: Spor la muncă!


Distribuie
..