Cum să întărim sistemul imunitar şi să ne protejăm de răceală şi gripă

Distribuie

Este sezonul luptei împotriva răcelilor, gripelor şi a virozelor. Trebuie să avem mare grijă de sistemul imunitar şi să-l întărim prin consumul mare de vitamine. Iată care produse conţin vitaminele care stopează răceala.

O alimentaţie bogată în fructe şi legume îi va oferi organismului nostru vitaminele de care are nevoie pentru a lupta cu viruşii.

Laptele este o sursă de vitamine şi minerale de care corpul are mare nevoie în sezonul rece. Consumat regulat, laptele întăreşte oasele şi luptă cu simptomele răcelei şi gripei.

Portocalele, ardeiul gras şi lămâile sunt surse bogate în vitamina C, iar aceasta este duşmanul numărul 1 al viruşilor răcelilor, virozelor şi al gripelor.

Un lucru foarte important în lupta cu aceste boli este hidratarea. Trebuie să bem multă apă şi ceaiuri.

Sportul este şi el la fel de important atunci cand vrem să avem imunitate în faţa răcelilor. Mişcarea antrenea muşchii iar sângele este pompat mai rapid de la inimă spre creier şi prin restul corpului, lucru foarte important în întărirea sistemului imunitar.

Dacă facem sport, măcar de câteva ori pe săptămână, suntem păziţi de aceste boli cu 40% faţă de cei care nu practică niciun sport şi nu fac mişcare.

Ca să nu ajungem să cumpărăm medicamente din farmacii pentru a ne trata, ar trebui să consumăm cât mai multe fructe şi legume. Acestea ne ajută să acumulăm în organism toate vitaminele şi mineralele de care are nevoie organismul pentru a avea imunitate şi a rezista în faţa viruşilor.


Distribuie
..