Cum să îţi menţii CORECT PH-ul VAGINAL

Distribuie

PH-ul vaginal este de 4,5 sau mai puţin, fiind uşor acid şi ceva mai scăzut decât cel al pielii, care este de 5,5. Rolul său este de a menţine un echilibru sănătos al florei şi bacteriilor care trăiesc în vagin. Atunci când PH-ul creşte, apar inflamaţii precum vaginita. Simptomele unui PH crescut includ iritaţii, scurgeri anormale şi mirosuri neplăcute. Află cum îţi poţi menţine PH-ul vaginal în limite normale.

Poți afla care este PH-ul tău vaginal folosind un test pe care îl găsești în farmacii sau mergând la un specialist. Dacă urmezi câteva reguli de igienă, vei menține PH-ul în limite normale.

Spală organele sexuale externe doar cu apă călduță. Dacă folosești săpun, alege-l unul fără parfum sau glicerină.

Schimbă frecvent absorbantele și tampoanele în timpul menstruației. PH-ul sângelui este de 7,4, mult mai mare decât cel vaginal. Folosirea îndelungată a tampoanelor poate duce la apariția vaginitei.

Folosește un prezervativ în timpul actului sexual. Sperma are un PH de 7.1 până la 8 și este alcalină, astfel că poate altera PH-ul vaginului.

Nu abuza de spălăturile vaginale, pentru că afectează PH-ul natural și pot duce la apariția vaginitei.

Ce trebuie să știi despre PH-ul vaginal

Un PH vaginal ridicat indică, de obicei, vaginită, dar poate fi și un semn că suferi de boli sexuale sau ai un deficit de estrogeni la menopauză sau sarcină. Cere sfatul medicului, dacă ai impresia că ai un PH vaginal anormal ori prezinți simptomele vaginitei, precum arsuri, mâncărimi, scurgeri anormale sau mirosuri neplăcute. Un rezultat negativ al testului pentru PH poate arăta și prezența unei infecții vaginale, așa că este mai bine să îl lași pe medic să interpreteze rezultatele.

Iaurtul conține bacterii probiotice, așa că îl poți consuma cu regularitate, pentru a menține PH-ul vaginal în limite normale.

unica.ro.


Distribuie
..