Cum să faci ca fondul de ten să pară mai natural

Distribuie

Chiar dacă alegem nuanța potrivită de fond de ten, aspectul de piele de carton uneori este inevitabil.

Fie este vina texturii prin prisma faptului că acesta are o consistență prea pudrată, fie, din grabă, dozăm prea multă textură pe față. Mai exista și situația când, din cauza unor imperfecțiuni, avem tendința să camuflăm toată fața în loc să insistăm strict pe zonele afectate, cu ajutorul unui corrector, iar în rest să lăsăm un efect cât mai natural pe față.

Mai este și un alt aspect foarte important: tehnica de aplicare cu ajutorul accesoriilor. Cu o variațiune așa de mare de accesorii pentru fondul de ten existentă pe piață, este destul de greu să-l nimerim pe cel potrivit în raport cu tipul de ten și cu textura de fond de ten.

Dacă textura este mult prea groasă, fondul de ten se poate combina perfect cu o cremă de față fluidă (chiar apoasă).
Pentru tenurile uscate se poate combina și cu un serum facial.

Accesoriile

Pensula plată de fond de ten
Obligatoriu trebuie să fie din par sintentic, ca toate pensulele ce se vor folosi pentru texturi cremoase sau fluide, astfel încât să nu absoarbă prea multă textură.
Fondul de ten se aplică prin gesturi de ștergere cu ajutorul pensulei în poziție înclinată. În zonele cu imperfecțiuni se insistă prin gesturi de tapotare, pentru a spori puterea de acoperire a fondului de ten (coșuri, cicatrici sau cearcăne).

Pensula circulara tesita in capat
Se mai numește și kabuki. Există în variantă cu mâner scurt sau lung. Gesturile de aplicare sunt circulare și are o putere mai mare de acoperire în comparație cu pensula plată de fond de ten.

Burețelul de fond de ten
Cea mai bună soluție pentru a nu încărca tenul este să folosiți burețelul umezit cu apă. Astfel, economisiți o cantitate considerabilă de fond de ten deoarece acesta nu se absoarbe în profunzimea burețelului, iar efectul este unul uniform și foarte natural.

Nu uitați, indiferent de accesoriul ales, aplicați fondul de ten și pe mandibulă și coboâți spre gât pentru a preveni demarcațiile.

oanacuzino.ro


Distribuie