Cum să elimini semnele lăsate de acnee

Distribuie

Deseori, acneea severă lasă urme pe chip, chiar și după ce a fost vindecată. Semnele rămân în urma unor coșuri suprainfectate, a inflamațiilor sau cauzate de factori externi (urme lăsate de unghii, atunci când încercăm să le îndepărtăm, de exemplu).

Tratamentele convenționale pentru îndepărtarea acestor semne sunt tratamentul cu laser (se arde un strat superficial al pielii, ceea ce determină accelerarea procesului de regenerare a pielii), exfolierea chimică (se aplică un produs chimic care exfoliază stratul superficial al pielii), tratamente de dermoabraziune.

Dacă însă, din diferite cauze nu puteți face aceste proceduri, există și tratamente naturale care pot ajuta.

Uleiul de trandafir sălbatic – câteva picături din acest ulei, amestecate în crema zilnică, aplicate seara și dimineața ajută la eliminarea acestor semne și ajută la omogenizarea tonului pielii.

Mierea de albine – ajută la uniformizarea tenului. Aplicați miere de albine și lăsați-o să acționeze timp de jumătate de oră.

Aloe vera – ajută la cicatrizare și funcționează ca dezinfectant atunci când semnele sunt în stadiu incipient.

Suc de lămâie – aplicat cu ajutorul unei dischete demachiante și lăsat să acționeze timp de jumătate de oră. Apoi, luați un cățel de usturoi, tăiați-l în jumătate și frecați ușor zonele afectate. Lăsați câteva minute, apoi clătiți.


Distribuie
..