Cum să detoxifici organismul după sărbători

Distribuie

După sărbători, organismul uman are nevoie de o detoxificare totală. Această perioadă trebuie să fie una relaxantă şi benefică. O detoxificare ca la carte presupune curăţarea sângelui de sedimentele toxice acumulate, plus o cură de alimentaţie corectă şi sănătoasă.

După sărbători, organismul se simte obosit şi încărcat. Deşi acesta are nevoie de relaxare şi curăţire, nu este neapărat nevoie să treci la diete drastice. Este adevărat, sărbătorile aduc bucurie şi kilograme în plus, dar ele pot fi date jos. După o perioadă în care ai mâncat mai multe bucate care pot fi digerate mai greu, ai experimentat cu gusturi şi combinaţii, a venit timpul să te relaxezi cu ceva uşor. Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să eviţi zahărul şi sarea. Dacă te simţi balonată, câteva zile consumă doar produse fără zahăr şi sare.

Pentru a asigura organismul cu necesarul de vitamine, consumă cât mai multe fructe. Acestea trebuie să fie cât mai variate şi în cantităţi diferite. Consumul de fructe trebuie să fie în aceeaşi ordine de idei şi cu mişcarea. Începe cu un program uşor de exerciţii şi continuă zilnic să-l îmbunătăţeşti.

Greşeala pe care o fac mai multe femei constă în schimbarea bruscă a regimului alimentar dar şi a activităţilor pe care le practică automat. Tot ce trebuie să faceţi pentru a curăţi organismul este structurat în etape şi se manifestă treptat.

Semnele că organismul tău are nevoie de o schimbare alimentară sunt insomniile, durerile de cap, dorinţa de a mânca în permanenţă şi un disconfort fizic. Per ansamblu, încearcă să consumi cât mai multe produse uşoare. Limitează-te la cantităţi mici de grăsimi şi evită produsele cu un conţinut de zahăr înalt. Spre deosebire de curele de slăbire, perioada de detoxificare nu este drastică şi nu are o durată exactă. Fiecare persoană care este dispusă s-o urmeze trebuie să vrea să facă aceasta.

Câteva curiozităţi prezintă fructele în parte: lămâia ajută ficatul. Sucul de lămâie este antiseptic şi are un efect de curăţare foarte eficace. Pentru o zi reuşită, o limonadă consumată dis de dimineaţa este eficientă.

Salata de păpădie este o altă „bogăţie” nutriţională. Aceasta poate fi consumată cu pătrunjel, ulei de măsline şi alte ierburi.

Dacă vrei să ai un corp relaxat, fă băi cu magneziu. Acestea favorizează respiraţia şi ajută organismul să elimine toxinele.


Distribuie
..