Cum să ai un început de săptămână reuşit

Distribuie

Ziua bună se cunoaşte de dimineaţa, spune un proverb vechi. Dar dacă dimineaţa este un început nereuşit? Merită să ne stricăm dispoziţia şi să lăsăm lucrurile aşa? Nici pe departe!

Vă propunem cîteve metode interesante, care vor crea dispoziţie bună şi vă vor ajuta să aveţi o zi reuşită, indiferent de probleme şi momente incomode. Aşadar, fă patul dimineaţa. Da, nu este o glumă, specialiştii spun că patul aranjat de dimineaţă vă scapă de o grijă. Totodată, cei care se trezesc dimineaţa imediat după ce sună deştepătorul şi merg la baie, sunt mult mai activi pe durata întregii zile.

 

Dacă mai leneveşti în pat câteva minute după ce a sunat ceasul, corpul tău devine din ce în ce mai lenos. Dacă crezi că aceste minute te vor face să te odihneşti, nu este adevărat. Din moment ce te-ai ridicat din pat, fă câteva minute mişcare. Da, corpul tău are nevoie şi simte necesitatea de a-şi pune în mişcare toţi muşchii.

Pentru o zi reuşită, îmbracă-te ca să-ţi placă şi ţie. Psihologii afirmă că pentru a avea încredere în sine şi pentru a avea o zi reuşită, trebuie să-ţi placă cum arăţi. Oamenii care nu se complac în propriile veşminte sunt mai puţin predispuşi spre reuşită.

Începutul de săptămână vine cu noi forţe şi suntem mai mult predispuşi spre a rezolva problemele dificile. Fă-ţi o listă cu problemele cele mai complicate pe care trebuie să le rezolvi şi vei vedea că poţi. Nu uita să-ţi notezi printr-un plan de activitate, tot ce trebuie să faci.

 

Înainte de a începe activităţile serioase, bea un suc cu cineva. Ideile de dimineaţă sunt cele mai productive şi aduc cele mai bune rezultate.

Ceaiul verde este un remediu foarte bun pentru o stare de relaxare. Dacă pe parcursul zilei lucrurile nu au mers exact aşa cum ţi-ai dorit, relaxează-te cu o ceaşcă de ceai.

Pentru un început de săptămână cât mai productiv, lasă-ţi masa de la birou curată încă de vineri. Este ştiut faptul că ultimele ore de muncă la sfârşit de săptămână nu sânt cele mai productive. Din acest motiv ai grijă să faci ordine pentru săptămâna care vine. Este foarte neplăcut şi enervant când vii la muncă entuziasmat şi în birou este dezordine.

Nu uita că cel mai bun remediu împotriva lenii, depresiilor, situaţiilor dificile eşti chiar tu. Dacă eşti încrezut în forţele proprii, vei avea rezultate şi vei reuşi să te dezvolţi încontinuu.

Să aveţi un început de săptămână cât mai frumos!


Distribuie