Cum s-a schimbat o femeie după ce a băut mai multă apă

Distribuie

Hidratarea este extrem de importantă pentru sănătate și frumusețe. O demonstrează experimentul unei femei din Marea Britanie, care arată cu 10 ani mai tânără, după ce a avut grijă să bea cantitatea de apă recomandată de medici.

Sarah Smith este jurnalist la un ziar cunoscut din Marea Britanie și s-a hotărât să bea mai multă apă în momentul în care a început să se simtă rău. Femeia povestește că obișnuia să consume aproximativ două pahare de apă pe zi, fără să se gândească în vreun moment că deshidratarea ar fi cauza durerilor de cap pe care le-a avut ani de zile. Migrenele și problemele digestive au făcut-o să ceară sfatul unui neurolog și al unui nutriționist, care i-au spus că trebuie să includă în alimentația ei mai multă apă, potrivit dailymail.co.uk.

După ce a auzit părerea specialiștilor și după ce a citit câteva informații pe Internet despre importanța apei pentru organism, s-a decis să facă unele schimbări.

„Obișnuiam să îmi încep ziua cu o cană de ceai, apoi poate beam un pahar de apă cu masa de prânz și unul cu cea de seară – asta înseamnă aproximativ un litru de apă în 24 de ore. Simțeam că este de ajuns, dar s-a dovedit că nu eram nici pe-aproape”, a povestit femeia.

Sarah avea, pe atunci, 42 de ani, dar recunoaște că arăta ca de 52 de ani. S-a hotărât, astfel, să înceapă un experiment în care să bea cantitatea recomandată de medici pentru 28 de zile. Înainte de asta, și-a rugat un coleg să îi facă o fotografie în care se vede cât de deshidratată era pielea ei. Aceeași poză a fost făcută după cele patru săptămâni în care a consumat mai multă apă, iar diferența este incredibilă.
Cearcănele, ridurile, petele roșii de pe față din poza făcută înainte de experiment semnalizează lipsa de apă din organism. Acest element este foarte important, deoarece transportă nutrienții către celule și ajută la eliminarea toxinelor. Fiecare sistem și funcție a organismului depinde de apă, așa că lipsa ei are efecte dezastruoase atât asupra pielii, cât și asupra organelor.

Beneficiile hidratării

Înainte să înceapă să bea câte trei litri de apă, Sarah Smith a discutat cu medicul ei de familie, pentru a fi sigură că nu vor exista efecte adverse. El i-a recomandat să bea o cană uriașă de apă dimineața, una după-amiaza și alta seara. Femeia a pus în practică sfaturile doctorului și a observat o schimbare din prima zi. Tranzitul intestinal s-a desfășurat, iar în câteva zile, urina ei a devenit mai deschisă la culoare, semn că era mai hidratată. S-a confruntat și cu unele efecte mai puțin plăcute: pe pielea ei a apărut o erupție, pe măsură ce toxinele începeau să fie eliminate din organism. Totuși, acest lucru nu a făcut-o să renunțe la experiment, mai ales că se simțea mai flexibilă, iar articulațiile sale nu se mai simțeau atât de rigide.

În a doua săptămână, deja slăbise 0,5 kg, iar pielea ei începea să arate mai bine. În plus, respirația ei era mai proaspătă, deoarece consuma mai puțin ceai, scăpase de durerile de cap și de constipație. În a treia săptămână deja pierduse aproximativ 1,25 cm în talie, iar cearcănele și ridurile fine din jurul ochilor dispăruseră. Mânca mai puțin, pentru că apa o ajuta să se sature mai repede. La finalul celor 28 de zile, efectele consumului de apă erau vizibile.

„Mă simt în formă și mai sănătoasă, iar soțul meu și prietenii îmi spun că arăt cu 10 ani mai tânără. Cine nu ar vrea să încerce ceva care aceste rezultate minunate”, spunea Sarah Smith.

Experimentul ei a devenit viral și toată lumea a văzut dovada că hidratarea este extrem de importantă.

unica.ro.


Distribuie
..