Cum ne păzim de CHISTURILE OVARIENE. Iată lista alimentelor care trebuie evitate

Distribuie

Chisturile ovariene reprezintă o anomalie a procesului de ovulaţie. Ele apar datorită procesului lunar care are loc la nivelul ovarelor: ovulaţia. Chisturile sunt în marea majoritate a cazurilor formatiuni benigne de la nivelul ovarelor.

 În prezent chisturile ovariene sunt întâlnite frecvent şi se tratează uşor. Pentru a evita apariţia acestora, dar şi complicaţiile în cazul în care acestea există deja, e suficient să facem o ecografie.

Majoritatea chisturilor sunt inofesive, însă pot provoca discomfort, dureri, menstruaţii abundente şi neregulate, dar şi probleme de fertilitate.

Sănătatea noastră depinde de ceea ce mâncăm, iata la ce alimente ar trebui să renunţăm pentru a împiedica formarea lor.

1. Carnea roşie. Aceasta trebuie evitată deoarece conţine colesterol şi grăsimi saturate. Experţii spun că peştele şi soia sunt un înlocuitor perfect.

 2. Gustările procesate. Biscuiţii cu cremă, produsele de patiserie ce conţin grăsimi hidrogenate care furnizează grăsimi trans, foarte nesănătoase. 

3. Gogoşile, jeleurile, dulciurile şi băuturile carbogazoase, alimentele cu adios de zahăr.

4. Băuturile în care se conţine cafeină: ciocolata, cafeaua, ceaiul negru, ceaiul verde, ceaiul alb, cola.

5. Cerealele rafinate, cum sunt pâinea albă, făina albă, orezul alb şi pastele.


Distribuie