Cum este afectat organismul atunci când te desparţi de o persoană iubită

Distribuie

Ai grijă să nu faci cancer, infarct, astm, să nu ţi se rupă oasele şi să nu cheleşti! Acesta este teribilul preţ pe care îl plăteşte corpul tău, dacă de te desparţi de persoana iubită. Cercetătorii trag un semnal de alarmă.

Chiar se poate muri de inimă rea! Un studiu de ultimă oră a arătat că pierderea persoanei iubite slăbeşte sistemul imunitar al organismului, făcându-l vulnerabil la multe boli. Medicii îl numesc sindromul „inimii frânte”. Iată de ce poţi suferi:

Pierderea părului. La numai câteva săptămâni după pierderea persoanei iubite, femeile pierd părul într-o măsură alarmantă. Vestea bună este că, în şase luni, organismul se vindecă singur, informareză click.ro.

Răceală şi gripă. Supărarea slăbeşte sistemul imunitar, făcându-l vulnerabil la răceli, gripă, dureri de gât şi de stomac. Vinovat este cortizolul care se secretă când suntem stresaţi pentru a ne pregăti să trecem printr-un pericol. Secretarea cortizolului slăbeşte sistemul imunitar.

Dureri de cap. Durerile de cap cauzate de stres pot să apară după o despărţire. Cauzele nu sunt cunoscute cu certitudine, dar se pare că sunt legate de contractarea muşchilor la supărare.

Astm. Orice eveniment stresant poate duce la astm. De vină este faptul că despărţirea de persoana iubită ruinează sistemul imunitar.

Tensiune mărită. Tensiunea creşte în primele săptămâni după pierederea persoanei iubite. Acest lucru se întâmplă din cauza hormonilor de stres eliberaţi în sistemul circulator care fac ca inima să bată mai repede.

Boli ale intestinelor. Multă lume suferă de colite, ulcere, boli inflamatorii ale intestinelor. Stresul cauzat de pierderea persoanei iubite pot face ca aceste boli să se agraveze sau să apară, în caz că nu existau, avertizează cercetătorii.

Cancer. Sistemul imunitar nu luptă numai cu bacteriile rele şi virusurile. De asemenea ne apără de cancer. Însă cantităţile mari de cortizol secretate în urma unei pierderi grele poate slăbi sistemul imunitar. 

Pierderea persoanei iubite poate creşte riscul de diabet tip 2, boală care de obicei apare la vârstă  mijlocie. Nivelul mare de cortizol afectează celulele pancreasului care produce insulină.


Distribuie
..