CUM dormi lângă o persoană care SFORĂIE

Distribuie

Traiul lângă o persoană care sforăie poate fi uneori un coşmar: în loc să te odihneşti noaptea, ai parte doar de poluare fonică. Însă dacă iubeşti cu adevărat persoana de lângă tine, cea mai bună soluţie este să rezolvi problema în mod eficient.

De cele mai multe ori, cauza sforăitului este o obstrucţie a căilor respiratorii între nas şi plămâni. Poate fi ţesutul nazal inflamat, limba prea relaxată, grăsimea depozitată în gât sau o luetă prea mare („omuşorul” din gât). De multe ori, şi deviaţia de sept poate contribui la sofrăit, scrie ziare.com.

De cele mai multe ori, bărbaţii sunt cei care sforăie, însă este posibil ca problema să apară şi la femei. Dacă este însă tratată problema, de multe ori cuplul va avea o relaţie mult mai bună şi relaţii sexuale satisfăcătoare.

De aceea, nu trebuie să lăsaţi sforăitul să vă strice relaţia de cuplu. Vorbiţi deschis despre această problemă cu partenerul: dacă nu vă crede, îl puteţi înregistra noaptea.

Observaţi cu atenţie cum se manifestă problema, pentru că unele schimbări simple pot ameliora situaţia: dacă este vorba despre un supraponderal, slăbitul poate elimina sforăitul, pentru că grăsimea acumulată în gat este problema.

O alta problemă este şi alcoolul: după câteva pahare băute seara, muşchii se relaxează iar căile respiratorii sunt blocate: puteţi convinge partenerul să nu mai bea alcool seara. Acelaşi efect îl au şi unele medicamente analgezice.

În unele cazuri, poziţia în care se doarme cauzează sforăitul: dacă vedeţi că partenerul doarme pe spate, îl puteţi întoarce pe o parte, pentru că limba blochează căile respiratorii.

Mare atenţie şi la fumători: ţigările irită şi inflamează căile respiratorii, aşa că încercaţi să determinaţi partenerul să renunţe la ţigări.

Oricare ar fi problema, persoana în cauză trebuie să înţeleagă că sforăitul poate fi dăunător sănătăţii. Dacă apare apneea, blocarea respiraţiei timp de câteva secunde, persoana respectivă se va simţi obosită mereu, iar stresul asupra organismului creşte considerabil. 

Sforăitul poate să apară şi din cauza răcelii, alergiilor, kilogramelor în plus sau din cauza apneei de somn. Alcoolul şi medicamentele care duc la somnolenţă pot avea ca urmare, de asemenea, sforăitul, la fel ca şi deviaţia de sept, astmul bronşic sau dormitul pe spate.

Dacă sforăitul este puternic, ar fi bine să mergi să faci un control, deoarece problemele medicale mai grave necesită tratament special.

Dacă o să iei în calcul aceste aspecte şi o să încerci să îţi rezolvi problema, persoanele de lângă tine îţi vor fi recunoscătoare. Dacă te întrebi de ce, încearcă să dormi şi tu lângă o persoană care sforăie, în timp ce tu stai şi te uiţi neputincios, încercând să prinzi câteva ore de somn înainte să sune ceasul. 


Distribuie
..