Cum ameliorăm durerile în gât. SFATURI utile

Distribuie

La persoanele sensibile, durerea în gât poate surveni chiar şi atunci când dorm cu gura deschisă şi inspiră aer mai rece. De asemenea dacă eşti într-un loc zgomotos şi vorbeşti tare, într-o încăpere cu mult fum, te poţi alege cu dureri groaznice în gât.

Iată ce trebuie să faci ca să ameliorezi durerile în gât:

Ceaiuri calde, lămâie şi miere

Pentru durerile în gât date de infecţii virale uşoare, nu sunt recomandate antibioticele, deoarece acestea nu acţionează asupra viruşilor, scrie doctorulzilei.ro. Ceaiurile calde, lămâia, mierea şi dropsurile pentru gât sunt mult mai eficiente, la fel şi suplimentele care întăresc imunitatea: vitamina C şi alţi antioxidanţi. 

Antibiograma, obligatorie în cazul unor infecţii severe

Dacă durerea în gât este însoţită de mâncărimi şi de febră, consultarea unui medic este obligatorie, deoarece poate fi vorba despre o infecţie cu streptococ.

În cazul celor care sunt purtători de stafilococ, este nevoie ca şi ceilalţi membri ai familiei să facă analize ale secreţiilor şi tratament, astfel încât să fie împiedicată răspândirea infecţiei.

Dacă pe lângă durerea în gât apar şi dificultăţi la înghiţire şi în respiraţie, este posibil să fie vorba despre o mononucleoză.

Protejaţi mucoasa faringiană

Medicii recomandă celor care suferă de dureri în gât să nu fumeze, să nu bea foarte cald ori foarte rece, să nu mănânce extrem de condimentat şi să nu abuzeze de băuturile gazoase.

Acestea subţiază mucoasa faringiană şi distrug «perişorii» care o apără de obicei. Odată ce mucoasa a devenit vulnerabilă, virusurile şi bacteriile vor ajunge să facă ravagii şi pot apărea infecţii.

O altă sursă de infecţie pot fi instrumentele folosite de medicul stomatolog. Dacă acestea nu sunt bine sterilizate, după intervenţiile făcute fiecărui pacient, bacteriile şi virusurile pot ajunge foarte uşor pe mucoasa faringiană.


Distribuie
..