Consumă usturoi ca să cureţi organismul şi să-ţi îmbunătăţeşti metabolismul

Distribuie

Beneficiile usturoiului sunt larg cunoscute în toată lumea. Pe lângă faptul că oferă un gust desăvârşit mâncărurilor, acesta ajută la prevenirea şi vindecare multor boli. Usturoiul îmbunătăţeşte metabolismul, reglează greutatea corpului, aducându-l la greutatea normală. Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile sale. Vezi cum poţi întrebuinţa usturoiul, ca să-ţi cureţi organismul.

– Usturoiul este un antibiotic natural. Proaspăt zdrobit şi aplicat pe răni distruge microorganismele care pot declanşa infecţii;

– Consumând usturoi ne protejăm stomacul de bacterii care favorizează apariţia ulcerului peptic;

– Usturoiul distuge microorganismele care pot declanşa micoze vaginale sau diferite tipuri de infecţii ale urechii;

– Consumul de usturoi distruge bacteria E-coli, vinovată de infecţiile căilor urinare.

Foto: divahair.ro

Un căţel de usturoi pe zi este, valoarea recomandată în scopuri medicale. Usturoiul conţine o serie de nutrienţi, vitamine şi minerale.

Usturoiul poate fi consumat în siguranţă de majoritatea adulţilor. Pe lângă faptul că provoacă transpiraţie şi are o aromă mult prea intensă, acesta are puţine efecte secundare. Totuşi, pentru a fi în siguranţă în urma consumului de usturoi, trebuie să cunoşti anumite reguli:

evită usturoiul dacă eşti alergic la ceapă, flori de genul lalelelor sau zambilelor. Persoanele care sunt alergice la usturoi pot manifesta diverse reacţii, fie că aplică usturoiul pe piele, îl inhalează sau îl consumă;

– femeile însărcinate sau persoanele care vor suporta curând intervenţii chirurgicale, trebuie să evite consumul în cantităţi mari de usturoi, pentru că acesta are proprietatea de a subţia sângele, lucru ce provoacă sângerări excesive.

femeile care alăptează trebuie să evite consumul de usturoi. Acesta conferă laptelui o aromă pe care bebeluşul o poate respinge.

– persoanele care au un stomac sensibil trebuie să evite consumul excesiv de usturoi, acesta dă senzaţia de arsură;

usturoiul aplicat direct pe piele, poate provoca arsuri, lucru valabil mai mult în cazul copiilor.

Consumul moderat de usturoi aduce beneficii semnificative organismul. Asigură-te că cumperi usturoi organic şi evită-l pe cel înflorit, pentru că nu mai are acei compuşi valoroşi.


Distribuie
..