Consumă alimente SĂŢIOASE, dar cu puţine calorii. Iată care sunt acestea

Distribuie

Te pregăteşti de iarnă, dar asta nu înseamnă că trebuie să te îngraşi. Hainele groase şi mai lărguţe, care îţi acoperă colăceii, nu te vor face să te simţi mai bine dacă vei lua în greutate. Pentru a te menţine în formă şi a-ţi păstra silueta obţinută cu greu în timpul verii, trebuie să mănânci alimente săţioase cu calorii puţine, dar şi cu un indice nutriţional ridicat. De aceea, nutriţioniştii te sfătuiesc să mănânci, pe cât posibil, alimente naturale.

Legume. Când nu vrei să simţi senzaţia de foame, iată ce legume şi leguminoase poţi consuma: fasole verde, varză albă sau roşie, spanac, linte, broccoli şi salată verde, scrie click.ro. Cartofii dau şi ei senzaţia de saţietate, însă nu orice metodă de preparare este bună. Cartofii prăjiţi îngraşă pentru ca au 400 de calorii/100 grame. În schimb, cei fierţi sau copţi nu.

Fructe. Printre fructele care ţin de foame şi sunt cele mai indicate în cura de slăbire sunt gutuile, merele, zmeura şi căpşunele. Şi avocado este un fruct foarte indicat. Câteva felii, servite cu puţin suc de lămâie, sunt foarte săţioase şi conţin nutrienţi importanţi, vitamine şi minerale.

Carnea potrivită. Sortimentele de carne săţioasă, pe care poţi să le consumi oricând, fără teamă că te vei îngrăşa: sunt pieptul de curcan, pulpa de vită şi tonul în suc propriu.

Lactate. Dintre produsele lactate, care te ajută să-ţi controlezi senzaţia de foame fac parte iaurtul degresat, laptele degresat şi brânza de vaci, sortimentul cu cel mai mic procent de grăsime.

Proteine din ouă. Acestea sunt foarte saţioase, aşa că nu vei mai simţi nevoia vreunei gustări, mai ales dacă eşti la cura de slăbire. Un studiu efectuat pe câteva femei, care urmau o dietă săracă din punct de vedere caloric, dar mâncau un ou la micul dejun în fiecare zi, a arătat că acestea au slăbit de două ori mai mult decât cele care consumau acelaşi număr de calorii, dar nu mâncau ouă.

Pâine integrală, nu albă. Când vrei să slăbeşti poţi să mănânci pâine fără probleme. Dar nu orice fel de pâine, ci doar integrală din făină neagră sau pâine dietetică, cu un conţinut de 40 de calorii/felie.

Băuturi care nu îngraşă. Din această categorie fac parte cafeaua şi ceaiul negru neîndulcite, sucurile naturale şi ceaiurile dietetice. În schimb trebuie evitate băuturile carbogazoase deoarece măresc capacitatea stomacului şi rişti să te îngraşi.

Supe. Sunt foarte uşor de preparat şi sunt foarte săţioase. De cele mai multe ori, dacă mănânci un bol cu supă nu mai simţi nevoia să mai consumi altceva în plus. Cu atât mai mult dacă vei mânca o supă, nici nu-ţi vei da seama că eşti la dietă şi o vei consuma cu plăcere.


Distribuie
..