Cimbrul, medicamentul care luptă împotriva a numeroase BOLI

Distribuie

Cimbrul nu e doar un condiment ce dă gust mâncărurilor, acesta are şi proprietăţi care ne pot trata, fiind de ajutor pentru diverse afecţiuni, mai ales pe timp de iarnă. Printre substanţele care dau cimbrului valoare terapeutică se numără uleiul volatil, taninurile, mucilagiile şi substanţele amare. Medicamentele ce conţin cimbru acţionează ca tonic nervos, ca antispasmodic şi antireumatic.

Ce afecţiuni poate vindeca cimbrul

Bronşitele acute sau cronice, virozele respiratorii şi tusea pot fi reduse şi chiar tratate cu licoare preparată din cimbru.

În combinaţie cu extract de ciuboţica-cucului, tratamentul cu tinctură de cimbru are acţiune expectorantă şi calmantă. Medicii recomandă consumul a câte o linguriţă din această licoare, de câte 4-6 ori pe zi, în decursul a 2-ă săptămâni.

În afecţiuni precum astmului, pneumonia şi infecţiile respiratorii se recomandă administrarea de ulei volatil, câte 2-3 picături pe zi, timp de 2 săptămâni.

Uleiul are efect antibiotic şi bronhodilatator puternic. De asemenea faringita şi laringita pot fi tratate cu ajutorul acestui ulei.

Cimbrul e un remediu nemaipomenit în calmarea colitelor şi enterocolitelor. Simptomele colonului iritabil (spasmele digestive şi balonarea) pot fi micşorate prin tratament cu pulbere de cimbru, pentru că are efect antiinflamator şi distruge flora bacteriană. 

Se fac inhalaţii în cazul sinuzitelor, şi se administrează uleiul volatil de cimbru. Pentru un efect mai mare se pot aplica şi comprese pe frunte cu tinctură de cimbru.

Calmează colicile şi scade colesterolul

Printre proprietăţile miraculoase ale cimbrului se numără: eliminarea paraziţilor intestinali, efectele bronhodilatatoare, expectorante, acţiunea benefică de la nivel cerebral, deoarece favorizează circulaţia cerebrală şi fluidifică sângele.

Cimbrul creşte puterea de concentrare, reglează tensiunea arterială, revigorează organismul şi îndepărtează starea de oboseală.


Distribuie
..