Cercetătorii au descoperit FRUCTUL ce tratează bolile de RINICHI. Iată ce substanţă conţine acesta

Distribuie

Oamenii de ştiinţă britanici au afirmat că o substanţă care se găseşte în citrice, şi anume în grapefrut, este extrem de benefic pentru sănătatea rinichilor. Acest fruct previne mai ales chisturile renale, afirmă cercetătorii.

Narigenina, o substanţă de bază din compoziţia citricelor, ar putea sta la baza unor noi medicamente pentru tratarea bolii polichistice renale, potrivit specialiştilor de la Universitatea Royal Holloway, St. George, Universitatea din Londra şi Kingston, scrie doctorulzilei.ro.

Boala se transmite genetic şi se manifestă prin formarea de chisturi la nivelul rinichilor, care duc, în timp, la reducerea funcţiilor renale, dar şi la hipertensiune arterială. Rinichii polichistici pot fi cauza unui infarct, atac cerebral sau anevrism cerebral. Cele mai afectate sunt persoanele cu vârste între 30 şi 60 de ani.

Narigenina din citrice, mai ales din grepfrut, acţionează asupra unei proteine, numită PKD2, care este responsabilă de dezvoltarea chisturilor la nivelul rinichilor, blocând formarea acestora.

„Această descoperire este un mare pas înainte în înţelegerea bolii polichistice renale şi a modurilor prin care aceasta poate fi tratată“, a subliniat profesorul Robin Williams, de la Universitatea Royal Holloway.

De obicei, rinichiul polichistic este depistat între 40 şi 60 de ani, pe fondul unei insuficienţe renale, al hipertensiunii arteriale sau al măririi în volum al rinichilor.

De asemenea, boala se manifestă prin dureri lombare (cauzate de mărirea rinichilor), dureri abdominale, sânge în urină, urinări frecvente, calculi renali sau infecţii urinare frecvente.

 


Distribuie
..