Cel mai simplu regim de scădere în greutate. Dieta cu BANANE

Distribuie

Dieta cu banană de dimineaţă a fost creată de Hitoshi Watanabe şi soţia sa, Sumiko. Hitoshi a studiat medicina preventivă, iar Sumiko lucrează în domeniul farmaceutic. Vezi mai jos ce presupune aceasta şi cum te poate ajuta să scapi de kilogramele în plus.

Dieta se bazează pe consumarea unei banane şi a unui pahar cu apă la temperatura camerei la micul dejun, care duc la pierderea în greutate indiferent de ce se consumă pe parcursul zilei. Bananele sunt bogate în fibre, vitaminele B6, C şi potasiu, scrie incomemagazine.ro.

Dieta este foarte simplă şi uşor de urmat. Această dietă este eficientă pentru că bananele îmbunătăţesc digestia şi stimulează metabolismul. Bananele sunt bogate în fibre care provoacă saţietate şi blochează absorbţia unor carbohidraţi. Ele trebuie consumate crude, nu gătite sau înghetate.

Este obligatoriu ca masa de seară să fie luată înainte de ora 20.00 şi să fie evitat desertul după cină. Este acceptat un fruct în cazul în care foamea persistă. O altă regulă a dietei cu banane presupune culcatul înainte de ora 24.00. Sunt interzise produsele lactate şi alcoolul. Singura băutură recomandată alături de mese este apa la temperatura camerei. Mesele trebuie să conţină puţine calorii. Cafeaua trebuie evitată dimineaţa pentru un nivel de glucoza stabil. Lipsa lactatelor şi a desertului din meniu reduce numărul de calorii.

Plan de dietă:

Micul dejun: una sau mai multe banane, un pahar cu apă la temperatura camerei;

Prânz: orice alegere este acceptată;

Gustarea de după-masă: este permis ceva dulce în jurul orei 15;

Cina: se poate mânca orice, dar să fie înainte de ora 20.00. Este interzis desertul;

Sunt recomandate exerciţiile fizice, însă nu sunt obligatorii. Este important ca în cele două mese la alegere să nu se facă excese. Cu ajutorul dietei cu banane se pot pierde până la 4,5 kilograme pe săptămână.

Avantajele şi dezavantajele dietei cu banane

Printre efectele pozitive ale dietei cu banane se numără:

– micul dejun luat în fiecare zi stimulează metabolimsul şi reduce riscul supraalimentării în restul zilei;

– evitarea cofeinei la micul dejun stabilizează nivelurile glucozei din sânge şi scade pofta de mâncare;

– consumul alimentelor până în ora 18, reduce tendinţa de a consuma seara alimente hipercalorice;

– evitarea produselor lactate şi deserturilor contribuie la reducerea caloriilor prin limitarea grăsimilor şi aportului de zahăr;

– bananele sunt alimente nutritive bogate în fibre, vitaminele B6, C şi potasiu;

– dieta descurajează supraalimentarea.

Dintre dezavantajele dietei cu banane pot fi enumerate:

– micul dejun cu banane este posibil să nu acopere necesităţile persoanelor hipoglicemice;

– este o dietă care nu încurajează sportul;

– nu ia în considerare factorii psihologici implicaţi în dietă.

 

 


Distribuie