Ceapa ne ferește de cancer, iar usturoiul, de bolile inimii

Distribuie

Un studiu realizat de cercetătorii italieni asupra populaţiilor din sudul Europei arată că există o proporţie inversă între frecvenţa utilizării cepei în alimentaţie şi riscul de apariţie al mai multor forme de cancer: bucal, esofagian, laringian, de sân, ovarian, de prostată, colorectal ori renal.

Consumul a cel puţin o jumătate de ceapă crudă pe zi a fost asociat, într-un alt studiu, realizat de cercetători din Franţa, cu o reducere de cel puţin 50% a riscului de apariţie a cancerului de stomac, dar şi cu o scădere semnificativă a incidenţei cancerului de sân. Ceapa ar ţine la distanţă teribila maladie pentru că are un conţinut ridicat de seleniu.

♦ Roşiile, salata verde, varza, broccoli, anghinarea şi ardeiul iute sunt privite şi ele ca agenţi anticancer, deoarece conţin mulţi antioxidanţi.

♦ Sucul de morcov este un ajutor preţios pentru persoanele care au o digestie dificilă, iar o cură de zece zile îmbunătăţeşte vederea şi cicatrizează rănile făcute de ulcer. Morcovii sunt bogaţi în vitamina A şi alte substanţe antioxidante.

♦ Usturoiul are proprietăţi anticoagulante, care-l fac important în prevenirea bolilor cardiovasculare şi a emboliilor. Cercetătorii de la Universitatea Cuyo din Argentina au descoperit şi cum îi păstrăm intacte aceste proprietăţi: zdrobindu- l înainte de a-l mânca sau a-l găti. La fel de important este să nu-l gătim timp îndelungat (ideal, nu mai mult de 3 minute) şi să nul preparăm sub nici o formă la microunde, fiindcă îşi pierde toate calităţile.

♦ Sucul de mere ajută la reducerea colesterolului şi a incidenţei bolilor cardiovasculare, iar consumul regulat de mere scade riscul apariţiei cancerului mamar şi pulmonar. Aceste fructe sunt bogate în fibre şi în vitaminele A, B1, B2 şi C.

♦ Sucul de ardei gras întăreşte unghiile şi părul, deoarece conţine siliciu. Este indicat şi în colici intestinale, crampe şi balonări. De asemenea, ajută la curăţarea petelor închise de pe piele. Se bea în înghiţituri mici, cu 30 de minute înainte de masă.

♦ Deoarece toamna se reactivează ulcerele şi gastritele hiperacide, pentru a preveni apariţia durerilor de stomac, mâncaţi zilnic cinci smochine. Sunt un bun remineralizant, deoarece conţin magneziu şi potasiu. Luptă contra oboselii şi pentru refacerea organismelor slăbite de tratamente contra cancerului.

♦ Grepfrutul combate oboseala şi durerile de cap. Pentru asta, se beau zilnic, timp de două săptămâni, două pahare cu suc de grepfrut.

♦ Kiwi e plin de vitamina C şi conţine toate tipurile de fibre. Previne cancerul şi bolile de inimă, întăreşte sistemul imunitar şi ajută la dezvoltarea creierului.

 

libertatea.ro


Distribuie
..