Cea mai simplă metodă prin care îți dai seama dacă laptele e dăunător pentru tine

Distribuie

Cu cât citești mai multe despre un stil de viață sănătos și echilibrat cu atât se complică totul. Parcă e cineva acolo care și-a propus să-ți demonstreze că e greu și n-o să reușești niciodată să ai grijă de tine 100%. De exemplu, produsele lactate: unii spun că sunt absolut necesare, că sunt bogate în calciu și proteine de bună calitate, alții că stau la baza celor mai grave boli și ne-ar fi mai bine fără ele. Se mai vorbește despre aspectul moral al consumării produselor animale în general și tot mai mult despre industria profitabilă a lactatelor cu adaosuri de E-uri și diverși alți conservanți.

Dincolo de toate aspectele etice, religioase și politice ale acestui subiect, e o realitate faptul că lactoza se află pe lista alimentelor care provoacă alergii și intoleranțe. De fapt, un procent foarte mare al adulților din toată lumea au această intoleranță, unii fără să știe. Eu una am aflat acum 2 ani.

Dacă te hrănești sănătos și totuși suferi de acnee, fluctuații ale nivelului de glicemie, reflux gastric, dureri ale articulațiilor, sinuzită, constipație, boli autoimune, încearcă să nu consumi produse lactate pentru 30 – 45 de zile. Este cea mai simplă metodă prin care îți poți da seama dacă îți face bine sau nu consumul lor. S-ar putea să fii surprins de starea ta generală de bine și atunci când guști din nou brânza sau iaurt sau lapte să simți deja o senzație de rău și durere în stomac. Asta e semnul clar că organismul ți-ar mulțumi dacă nu i-ai mai da de lucru cu lactoza.

Sau, te vei simți la fel pe tot parcursul celor 45 de zile și nu va fi nicio diferență când le vei reintroduce în alimentație. În acest caz, ideal ar fi să găsești surse cât mai curate și mai sigure pentru a nu-ți încărca sistemul digestiv cu adaosuri chimice fără valoare nutritivă.

În orice variantă, găsești mai jos un smoothie fără lactoză care îți oferă 22 de grame de proteine și suficient calciu cât să-ți ajungă toată ziua, pe lângă fibre, antioxidanți și vitamine.

Ingrediente:

o mână plină de spanac
300 ml lapte de migdale
130 gr fructe de pădure, proaspete sau congelate
2 linguri semințe de cânepă
2 linguri semințe de chia
1 lingură semințe de in
30 gr fulgi de cocos
2 linguri pudră de cacao
1 linguriță îndulcitor lichid – opțional
Instrucțiuni:

Se adaugă toate ingredientele în blender. Mai întâi fructele, apoi spanacul și la final laptele de migdale și îndulcitorul. Se servește imediat, cu răbdare.

.oanacuzino.ro


Distribuie