Cea mai CIUDATĂ boală! Uite cum arată gemenele care mănâncă pietre, nisip şi vopsea! FOTO

Distribuie

Două gemene din Bradford, Marea Britanie, suferă de cea mai rară și ciudată afecțiune văzută vreodată. Boala face să aibă dorința de a mânca pietre, nisip, vopsea sau pământ.

Adele si Anita, în vârstă de 50 de ani suferă mai exact de Pica. Adele mănâncă zilnic câte 5 centimetri de ceara de lumanare, iar sora ei simte o nevoie ciudată să mănânce lucruri cu o valoare nutrițională inexistentă precum pietre, nisip sau vopsea, scrie a1.ro.

‘’Pe când aveam opt sau nouă ani am început să miros lumânările. După care am început să ciugulesc din ele şi asta am tot făcut de atunci..Să port o lumânare după mine mă destresează. Una întreagă îmi ajunge două săptămâni. Mănânc doar câte puţin din ea o dată, atunci când nu se uită nimeni”, a povestit femeia.

Pentru Anita boala s-a declanșat în momentul în care era însărcinată: “Am început să poftesc la lucruri care miroseau a bilete vechi de autobuz. După care am regăsit mirosul într-o carte veche şi nu m-am mai putut opri. De ce e cartea mai veche, cu atât e mai gustoasă. E ca şi cum aş mânca un baton de ciocolată”, spune Anita.

“Femeile însărcinate au pofte ciudate iar Pica poate fi uneori asociată unui deficit de minerale”, spune psihologul Marcia Karp.

Distribuie
..