Ce trebuie să mâncăm ca să ţinem cât mai departe CANCERUL PULMONAR

Distribuie

Cancerul pulmonar reprezintă una din cauzele principale de mortalitate prin neoplazii, atât în rândul bărbaţilor, cât şi al femeilor. Se estimează că peste 1.3 milioane de persoane mor anual, în întreaga lume din cauza cancerului pulmonar.

Cercetătorii chinezi au descoperit, însă o modalitate simplă şi eficientă prin care poate fi prevenit cancerul de plămâni. Potrivit oamenilor de ştiinţă de la Centrul pentru Prevenţie şi Control Jiangsu, consumarea usturoiului crud de două ori pe săptămână scade cu 44% riscul cancerului pulmonar. Chiar şi în cazul persoanelor care fumează, riscul este redus cu 30 de procente.

Cercetările anterioare au demonstrat că usturoiul poate proteja plămânii de diverse afecţiuni şi poate reduce riscul tumorilor.

Cercetătorii chinezi, în cel mai recent studiu, au comparat 1.424 de pacienţi cu cancer de plămâni cu 4.500 de oameni sănătoşi.

Fiecare participant la studiu a fost întrebat în legătură cu obiceiurile alimentare, stilul de viaţă, cât de des consumă usturoi şi dacă fumează.

Rezultatele publicate în jurnalul Cancer Prevention Research au prezentat că cei care au mâncat usturoi crud de cel puţin două ori pe săptămână erau mai puţin predispuşi să dezvolte cancer de plămâni, chiar dacă erau fumători. Nu se ştie încă dacă usturoiul gătit are acelaşi efect, însă cercetările continuă.


Distribuie
..