Ce trebuie să mâncaţi de două ori pe săptămână pentru ca să ţineţi departe afecţiunile INIMII

Distribuie

Persoanele care mănâncă ton de două ori pe săptămână își scad cu o treime riscul de boli cardiovasculare, potrivit unui studiu realizat la Universitatea Harvard. Vezi mai jos detalii despre acest studiu.

Cercetătorii au descoperit că acizii grași omega 3 care se găsesc din plin în ton și somon protejează împotriva aritmiilor și scad teniunea arterială, scrie doctorulzilei.ro

Un alt studiu al Universității Washington a scos la iveală că cei care mănâncă ton de trei ori pe săptămână își scad la jumătate riscul bolilor de inimă.

Conform celei de-a 4-a ediții a Statisticii Bolilor Cardiovasculare în Europa 2012, bolile inimii și ale sistemului circulator sunt cauza principală a decesului în Europa, reprezentând peste 4 milioane de decese în fiecare an.

Există peste 1.9 milioane de decese în Uniunea Europeană, iar 43% dintre femei și 36% dintre bărbați mor din cauza bolilor cardiovasculare.

Rata deceselor este în general mai mare în Europa Centrală și de Est decât în restul continentului.

De exemplu, în 9 ţări, bolile cardiovasculare sunt responsabile de o rată de deces în rândul bărbaților de aproximativ 50%.


Distribuie
..