Ce trebuie să mănânci pentru ca RINICHII tăi să fie sănătoşi

Distribuie

Rinichii noştri sunt tot mai chinuiţi de cantitatea mare de sare pe care trebuie să o filtreze. În ziua de azi, alimentele procesate pe care le consumăm şi chiar carnea crudă au ajuns să conţină cantităţi imrpesionante de săruri, care pun rinichii la treabă. Iată ce alimente trebuie să consumi pentru rinichi sănătoşi.

Ardei gras roşu

Ardeii graşi roşii au puţin potasiu şi mult gust, dar nu numai din această cauză sunt recomandaţi în caz de dietă pentru rinichi sănătoşi, notează unica.ro.

Ardeiul gras este o sursă bună de vitamina C, vitamina A, vitamina B6, acid folic şi fibre, dar mai ales licopen, antioxidantul recomandat pentru prevenirea unor tipuri de cancer.

Varza

Varza este una dintre principalele legume recomandate inclusiv celor care fac dializă. Plină de fitonutrienţi care luptă cu bolile cardiovasculare şi cu cancerul, varza este foarte bună şi pentru rinichi sănătoşi. Varza conţine multă vitamina K, vitamina C şi fibre, dar este recomandată şi pentru conţinutul mic de potasiu şi preţul scăzut.

Struguri

Resveratrolul din struguri este indicat alături de conţinutul mare de apă pentru dietele renale şi pentru oricine îşi dorete rinichi sănătoşi.

Statisticile au arătat că resveratrolul este cea mai puternică substanță antioxidantă cunoscută până în prezent, care are efecte benefice pentru organism mai mari de 50 de ori decât Vitamina E, de 20 de ori decât Vitamina C și de 5 ori decât beta-carotenul. Deși se găsește în destul de multe fructe (struguri negri, afine, coacăze, mure, prune), consumul ocazional este insuficient pentru a asigură necesarul de antioxidanți de care organismul are nevoie.

Albuş de ou

Albuşul de ou este o sursă pură de proteine şi conţine toţi aminoacizii necesari unui organism sănătos. În dieta renală, albuşul de ou asigură proteinele necesare, fără conţinutul adiacent de fosfor găsit în gălbenuş sau carne.


Distribuie
..