Ce spune PĂRUL despre sănătatea ta

Distribuie

Orice femeie are măcar o zi pe săptămână în care este nemulțumită de părul ei, dar dacă zilnic ai această problemă, s-ar putea ca sănătatea ta să fie în pericol. Află cum îți dai seama ce boli ai, în funcție de cum arată firul de păr.

Ai probleme psihice!

Dacă ai tendința să te tragi de păr, gene sau sprâncene atunci când ești stresată, înseamnă că ești o perfecționistă, potrivit unui studiu al cercetătorilor canadieni, citat de prevention.com. Oamenii de știință susțin că atunci când nu te ridici la nivelul așteptărilor tale, ai impresia că scapi de frustrare, în momentul în care te tragi de păr. Iar gestul arată mai mult decât dorința de a atinge perfecțiunea: este o afecțiune compulsivă, numită tricotilomania, care se vindecă cu ajutorul terapiei.

Ești foarte stresată!

Dacă observi că îți cade foarte mult păr, este cazul să îți iei o vacanță, pentru că ești foarte stresată. Nu este, însă, cazul să te panichezi, pentru că părul îți va crește la loc între 3 și 6 luni, dacă îți cade din cauza stresului. Ai putea scădea nivelul de stres din viața ta dacă ai dormi între 7 și 8 ore pe noapte și ai încerca să te calmezi.

Ai prea mult testosteron!

Dacă observi că ți s-a rărit părul în vârful capului și observi că ai tot mai mult păr pe față, s-ar putea să ai prea mult testosteron. O astfel de situație se manifestă și prin îngroșarea taliei, iar dacă vrei să iei măsuri, ar trebui să reduci cantitatea de zahăr pe care o consumi. Exercițiile fizice te ajută, de asemenea, să îți ții greutatea sub control.

Nu bei destulă apă!

Dacă părul tău este lipsit de strălucire și observi că ai transpirații nocturne și o lipsă de energie, s-ar putea să fii deshidratată. Bea cel puțin doi litri de apă pe zi și mănâncă alimente bogate în apă și vei vedea cum părul tău își va recăpăta strălucirea.

unica.ro.


Distribuie
..