Ce spune culoarea buzelor despre starea ta de sănătate

Distribuie

Culoarea buzelor poate fi cheia ce determină starea ta generală de sănătate.Buzele într-o nuanţă intensă de roz semnifică faptul că organismul tău funcţionează în parametri normali, însă buzele roşii sau cele cu tentă maronie ar trebui să îţi ridice motive de îngrijorare. Iată ce spune culoarea buzelor despre sănătatea ta:

Roşu-cireaşă

Dacă buzele tale au o culoare de roşu aprins, la fel ca cireşele când nu sunt foarte coapte, înseamnă că organismul tău depune mult efort pentru restabilirea echilibrului interior, iar cele mai solicitate organe sunt inima şi ficatul.

Roz intens

Aceasta este culoarea ideală pentru buzele tale. În acest caz, organismul tău funcţionează în parametri normali şi nu ai motive de îngrijorare.

Roz palid

Buzele într-o nuanţă palidă de roz reprezintă un semn de anemie. Globulele roşii transportă oxigenul către straturile buzelor şi este semnul că ai carenţă de hemoglobină.

Maro

Această culoare de buze este specifică persoanelor care fumează sau celor care au probleme cu stomacul. Ai un stomac mai sensibil şi este indicat să nu combini vitaminele cu proteinele în alimentaţie.

Mov sau verde

Aceste nuanţe de buze sunt normale iarna, atunci când este frig. În cazul în care buzele tale au una dintre aceste culori chiar şi când nu îţi este frig, ar trebui să consulţi imediat un medic. Buzele mov sau verzi indică faptul că ai probleme serioase cu inima sau cu căile respiratorii.

unica.ro.


Distribuie
..