Ce se întâmplă în corp dacă mâncăm USTUROI pe stomacul gol
Știați că un cățel de usturoi pe zi, pe stomacul gol, face minuni? Stimulează sistemul imunitar și normalizează flora intestinală.
Utilizat pe scară largă în medicina traditională pentru tratarea multor boli și afecțiuni, a început să fie cultivat cu aproximativ 5 mii de ani în urmă. E menționat de romani, asirieni, egipteni, greci, evrei și arabi și denumit de Pitagora, “regele condimentelor”. Cele mai vechi referințe cunoscute indică faptul că usturoiul era o parte importantă a dietei de zi cu zi a egiptenilor. Un manuscris egiptean din acea perioadă include 800 de medicamente, dintre care 22 au fost realizate cu usturoi. Usturoiul are în compoziția sa substanțe azotate, sodiu, potasiu, seleniu, calciu, magneziu, siliciu, sulf, acid fosforic, vitamina C, D, B, fitosteroli, substanțe extractibile și uleiuri esențiale. Este bogat în fitoncide precum alicina, emanată atunci când strivim usturoiul – sau ceapa. Potrivit unor cercetători, alicina are un efect bacteriostatic puternic care ajută la vindecarea infecțiilor.
10 beneficii uimitoare ale usturoiului
Usturoiul conține mai mult de patru sute de componente minerale diferite, inclusiv mulți antioxidanți cu un număr de proprietăți terapeutice pozitive.
- Previne îmbătrânirea și înfundarea arterelor majore și periferice.
- Ajută la reducerea nivelului de colesterol rău din sânge.
- Întărește sistemul imunitar.
- Ucide un număr mare de bacterii.
- Ajută la protejarea împotriva bolilor de inimă. Reduce sinteza trigliceridelor în ficat care ajută la prevenirea dezvoltării aterosclerozei.
- Scade tensiunea arterială și are proprietăți antiinflamatorii.
- Antibiotic natural și un remediu eficient pentru răceli.
- Utilizat pentru tulburările sistemului nervos.
- Ucide celula multiformă a glioblastomului – o tumoare malignă pe creier.
- Anticoagulant, subțiază sângele și previne formarea de cheaguri periculoase (reduce riscul unui atac de cord, accident vascular sau cerebral).