Ce se întâmplă dacă mănânci o singură GUTUIE

Distribuie

Colorate parcă de însăşi gazda lor, toamna, gutuile au fost abandonate undeva în drumul nostru nu numai pentru plăcerea papilelor gustative, ci şi pentru beneficiile medicale pentru care sunt recunoscute şi aplaudate la scenă deschisă.

Indiferent cum le exploatăm – crude, coapte, uscate, fierte – gutuile îşi păstrează proprietăţile şi acţionează pozitiv asupra organismului. În primul rând, ele pot duce în spate un întreg sistem imunitar, mai ales în sezonul rec, scrie ecuisine.ro.

Apoi, fără vreo pretenţie, îmbunătăţesc sistemul digestiv şi cel respirator şi, mai mult, te ajută să scapi de acnee. Câteva bucăţele de gutui adăugate într-o salată de legume sau de fructe reprezintă un stimulator pentru digestie.

Proaspete, gutuile sunt remedii naturiste pentru buna funcţionare a ficatului, dar şi pentru afecţiunile psihice. Iar pentru pacienţii aflaţi în etapă de covalescenţă, preparatele din gutui, precum gemul, jeleul, siropul, cu aroma lor specifică, pot fi adevărate stimulente.


Distribuie