Ce se întâmplă dacă îţi smulgi părul de pe sfârcuri? Află AICI

Distribuie

Pilozitatea de pe corp le-a dat dintotdeauna bătăi de cap femeilor. Dacă în privinţa părului de pe membre, din jurul axilei sau zona înghinală, reprezentantele sexului frumos au rezolvat problema cu ceara de epilat, complexele nu s-au încheiat aici.

Pilozitatea de pe sfârcuri este un lucru comun întâlnit în rândul femeilor, cantitatea fiind diferită de la o femeie la alta, în funcţie de nivelul de testosteron din organism, notează spynews.ro.

Dacă unele femei prezintă firicele blonde de păr sau doar două, trei fire, care sunt mai vizibile, în cazul altor femei, părul este mult mai vizibil. Acest lucru poate duce la complexe şi gesturi necugetate care se pot tranforma în afecţiuni severe. 

Nu încerca să foloseşti ceară, lamă sau laser pentru îndepărtarea definitivă a firului de păr

Zona mamelonului este una extrem de sensibilă şi dureroasă, iar dermatologii recomandă ca această porţiune de piele să nu fie agresată. Dacă veţi încerca să apelaţi la o îndepărtare a firului de păr agresivă, riscaţi să vă deschideţi porii şi să cauzaţi infecţii. 

Aceste infecţii, dacă nu sunt tratate la timp, se pot transforma în afecţiuni serioase şi pot duce la o inflamare a sânilor şi o roşeaţă a pielii, iar ulterior, tratamentul devine şi mai greu de realizat. Dacă infecţia se dezvoltă şi mai mult, stoparea acesteia se poate realiza doar prin intervenţie chirurgicală. 

Cel mai bine ar fi să încercaţi să îndepărtaţi firul de păr nedorit cu ajutorul unei pensete, nu înainte de a dezinfecta zona din jurul sfârcurilor.

Mare atenţie, însă! Orice modificare pe care o observaţi la nivelul sânilor dumneavoastră necesită o vizită la medic. Sânii umflaţi şi roşeaţa mameloanelor sunt principalele simptome care ar putea indica un eventual cancer la sân.


Distribuie