Ce se întâmplă dacă bei, în fiecare zi, o ceaşcă de apă caldă cu o felie de lămâie?

Distribuie

Stella Metsovas, nutriţionist, spune că mulţi medici recomandă pacienţilor să bea un pahar de apă caldă pe stomacul gol, cu o feliuţă de lămâie în apă, pentru a da un gust mai bun.

Acest obicei are multe avantaje. Iată opt dintre ele:

1. Ajută la digestie. Apa caldă pe stomacul gol va stimula digestia şi astfel va ajuta la eliminarea toxinelor acumulate în organism.

2. Combate constipaţia. Această tulburare digestivă apare de obicei din cauza lipsei de apă din organism.

3. Ameliorează durerile. Apa caldă este unul din cele mai bune remedii naturale pentru durere.

4. Ajută la slăbit. Apa caldă stimulează metabolismul, care va arde mai multe calorii şi astfel vom putea slăbi mai uşor.

5. Îmbunătăţeşte circulaţia. Eliminarea toxinelor şi relaxarea muşchilor ajută la creşterea fluxului sanguin.

6. Combate îmbătrânirea prematură. Toxinele din corp sunt responsabile cu îmbătrânirea prematură, dar apa caldă ajută la eliminarea lor şi redă astfel elasticitatea pielii.

7. Întărește sistemul imunitar

8. Ajută la reglarea tensiunii arteriale

Apa cu lămâie face minuni în cazul persoanelor care au probleme cu inima, datorită conţinutului ridicat de potasiu care reglează tensiunea arterială. „Toată lumea știe că lămâile conțin vitamina C din belșug, dar jumătate de lămâie stoarsă într-o cană cu apă caldă are și mult potasiu, excelent în stimularea activității cerebrale și în controlul presiunii arteriale” arată Ashley Pitman, specialist în detoxifieri după metoda Ayurvedică.

realitatea.ne


Distribuie