Ce să pui în ceai ca să îţi albeşti dinţii

Distribuie

Ceaiul este o băutură delicioasă şi sănătoasă, însă lasă pete de dinţi. Vezi cu ce trebuie să îl amesteci pentru a avea dantură albă şi frumoasă.

Taninul din ceai este o substanță care lasă pete pe dinți. Dacă vrei să nu te confrunță cu această problemă, este indicat să adaugi câteva picături de lapte în băutura ta preferată, potrivit dailymail.co.uk. Specialiștii susțin că acest obicei este chiar mai bun decât folosirea pastei de dinți.

„Ceaiul este a doua cea mai consumată băutură din lume, dar felul în care este procesat afectează dantura și o pătează. Cu cât mai procesat este ceaiul, cu atât mai multe pete lasă. Am descoperit că adăugarea laptelui reduce puterea ceaiului de a păta dinții. Ceaiul conține tannin, un compus solubil în apă care dă aroma amăruie. Este închis la culoare și lasă pete”, potrivit dr. Ava Chow, de la Scoala de Stomatologie din cadrul Universității Alberta.

Dr. Chow a decoperit, în urma cercetărilor sale, că proteina principală din lapte – cazeina, se amestecă cu taninul din ceai și previne apariția petelor. Pentru studiu, medicul a folosit dinți umani care au fost extrași și care aveau chiar carii sau plombe. A analizat culoarea lor, apoi i-a trecut prin procesul de pătare. Astfel, a lăsat dinții în ceai sau în ceai cu lapte pentru 24 de ore, la o temperatură de 37 de grade Celsius. La final, a analizat din nou nuanța dinților. Așa a observant că laptele menține dinții albi la fel de bine ca alte produse de albire.

„Schimbarea nuanței a fost la fel de evidentă ca cea făcută în urma folosirii produselor de albire și mai pronunțată decât cea realizată cu ajutorul pastei de dinți”, a spus dr. Chow.

Alte alimente care albesc dinții

Dacă vrei să ai dinți albi și sănătoși, sunt anumite alimente pe care ar trebui să le consumi mai des. Căpșunii conțin acid malic, o substanță care acționează ca un astringent natural și înlătură petele de pe dinți. Le poți consuma simple sau le poți adăuga în salate sau amesteca cu cereale.

Nucile și semințele sunt o gustare foarte sănătoasă și nu ar trebui să îți lipseasca de pe birou. Sunt abrazive, astfel că, de câte ori le mesteci, te scapă de placa dentară și de pete. Câteva migdale consumate între prânz și cină vor face minuni pentru zâmbetul tău. În plus, sunt pline de proteine și grăsimi sănătoase.
Merele nu sunt doar delicioase, ci și foarte sănătoase. De câte ori muști din unul, îți întărești gingiile, iar conținutul ridicat de apă stimulează producția de salivă, neutralizând bacteriile care duc la respirația urât mirositoare și placă dentară.

La fel de bogate în apă sunt și morcovul și țelina. Aceste legume nu numai că îți păstrează talia subțire, dar îți și albesc dinții, deoarece stimulează producția de salivă.

Dacă vrei să ai o dantură sănătoasă, este important să bei multă apă. Ține un pahar de apă lângă tine mai ales când consumi alimente în culori închise, pentru a preveni pătarea dinților. Nu ezita să bei apă nici când savurezi un pahar de vin roșu sau cafea, pentru că astfel îți vei păstra dinții albi și frumoși.

unica.ro


Distribuie
..