Ce să mănânci ca să rămâi ÎNSĂRCINATĂ

Distribuie

Medicina tradițională chinezească folosește terpia prin dietă pentru a ajuta o femeie să rămână însărcinată. Află ce alimente trebuie să consumi, ca să poți rămâne însărcinată.

Potrivit medicinei tradiționale, produsele reci și umede sunt cele din cauza cărora energia nu mai poate circula corect în întreg corpul, iar astfel apar diferitele afecțiuni și nu poți rămâne însărcinată, notează unica.ro.

Produsele reci și umede sunt băuturile cu gheață, înghețata, iaurtul, laptele – dar și alimente precum fructele crude, grâul, salata verde și castraveții, tofu sau spanacul.

Calciul este foarte important pentru o sarcină, așadar trebuie să-l iei din alimente gătite, precum varza kale, broccoli, semințele de susan și ciorbe făcute din oase. Mai mult, mâncărurile făcute din pui, vită sau miel îmbunătățesc fertilitatea, spune medicina chinezească.

Din punct de vedere al medicinei vestice, carnea și ouăle sprijină organismal pe perioada unei sarcini, ce cere multe proteine și fier. Așa că la fiecare masă ai grijă să consumi și puțină carne – alături de legume gătite – ca să poți rămâne însărcinată.

Un studiu efectuat la Universitatea Harvard a arătat că femeile care consumă mai multe proteine și lactate grasă pot rămâne mai ușor însărcinate. Evită grăsimile trans și dulciurile, în schimb mănâncă mai multe legume bogate în fibre, gătite cât mai sănătos (la abur sau pe grătar, de exemplu).

Evită sucurile răcoritoare și caută tot timpul metode să te relaxezi, pentru că stresul poate afecta atât fertilitatea, cât și sarcina.


Distribuie
..