Ce poţi să păţeşti dacă te loveşti la sâni

Distribuie

Loviturile la sâni pot fi extrem de dureroase şi pot avea consecinţe grave. Vezi ce poţi păţi dacă te loveşti la sâni.

Loviturile la sâni deteriorează țesutul mamar și pot sparge vasele mici, afectând structura lor și cauzând inflamații, umflături și durere. În cazuri extreme, un traumatism la sân poate duce la necroza grasă (celulele grase normale de la nivelul sânilor devin rotunde), apariția unui nodul, precum și a cicatricilor.
Chiar dacă aceste lovituri pot crea tot felul de probleme, specialiștii susțin că nu cresc riscul apariției cancerului. Traumatismele pot duce la formarea unor tumori benigne, dar femeile care trec prin astfel de experiențe se sperie și merg la medic mai des, detectând la timp orice problemă.
În unele cazuri, diagnosticul de cancer la sân a fost pus în urma unei lovituri, dar asta pentru că testele care au fost făcute după traumatism au descoperit boala care era deja acolo.

Ce faci dacă te lovești la sân

O metodă simplă de a trata loviturile la sân este să aplici comprese reci. În urma unui traumatism, sângele se adună în zona afectată și atrage o reacție inflamatorie ce cauzează durere, potrivit livestrong.com. Compresele cu apă rece previn umflarea sânilor și reduc considerabil durerea care ar putea să apară. Este indicat să pui gheață într-un prosop și să îl ții, apoi, pe rană pentru 15-20 de minute. Dacă durerea nu trece, poți lua un anti-inflamator. Vizita la medic este obligatorie în astfel de cazuri, pentru că el va ști ce să îți recomande mai departe.

unica.ro


Distribuie