Ce păţeşti dacă te abţii de la urinat

Distribuie

Multe femei sunt surprinse pe drum, în trafic sau în plină şedinţă de ..nevoi fiziologice urgente. Află de ce nu este bine să te abţii atunci când simţi nevoia să urinezi.

Când ştii că trebuie să mergi urgent la baie

Vezica unui adult poate ţine până la 450 ml de urină maximum. Dacă ajungi să te abţii până te doare burta, nu mai aştepta un alt semnal de alarmă, indiferent dacă şedinţa mai durează puţin, telefonul sună, sau mai aveţi puţin până la o benzinărie, pe drum. În general, senzaţia că trebuie să urinezi apare atunci când vezica urinară se umple peste 200 ml. Nu aştepta ca această cantitate să se dubleze, sau poţi ajunge să ai probleme grave de sănătate.

Ce păţeşti dacă te abţii de la urinat prea mult timp

Dacă te gândeşti că vezica ta va exploda dacă nu mergi la baie urgent, lucrurile nu stau chiar aşa. Mai degrabă, muşchii care există în jurul vezicii şi care gestionează urinarea „la comandă” slăbesc şi la bătrâneţe ajungi să pierzi complet capacitatea de control asupra procesului. Adică ajungi să porţi scutece, ceea ce e bine să amâni pe cât posibil, nu să grăbeşti.

Poţi muri dacă te abţii de la urinat?

Da. Oricât de bizar sună, o femeie care participa la un concurs de ..abţinere a murit din cauza „intoxicaţiei cu apă”.

Deşi această afecţiune apare doar în cazuri foarte rare şi clare de oameni care au băut foarte multă apă, fără să meargă la baie, trebuie ştiut că se poate muri din aşa ceva.

Femeia trebuia să bea cât mai multă apă fără să urineze, pentru a câştiga o consolă de jocuri. Din păcate pentru ea şi organizatori, nivelul electroliţilor din organismul ei a scăzut prea mult şi femeia a murit. În mod normal, apa în exces, care diluează şi elimină electroliţii necesari unei funţionări sănătoase a organismului este eliminată prin urinare şi echilibrul sărurilor din corp este păstrat. Dacă bei cantităţi imrpesionante de apă, dar nu mergi la baie, poţi suferi un dezechilibru chimic şi poţi muri.

Ce este intoxicaţia cu apă

Intoxicaţia cu apă apare atunci când nivelul electroliţilor din corp scade prea mult. Se poate întâmpla când faci efort fizic intens şi bei multă apă, dar fără să echilibrezi nivelul sărurilor minerale din organism (de aceea sportivii beau cocktailuri cu electroliţi la antrenamente).

Intoxicaţia cu apă mai apare şi când bei cantităţi uriaşe de apă într-o perioadă scurtă de timp şi nu urinezi, pentru a elimina lichidul în exces.

unica.ro.


Distribuie
..