Ce MEDICAMENTE îţi sunt necesare pentru plecarea în vacanţă

Distribuie

Cine n-a avut neplăcuta „surpriză” de a răci în vacanţă, sau de a se îmbolnăvi din cauza schimbării climei, a regimului alimentar, etc? Vă proupunem câteva sfaturi eficiente care să vă ajute să aveţi o vacanţă formidabilă şi fără probleme de sănătate.

O vacanţă se poate transforma într-o călătorie nereuşită dacă ne îmbolnăvim. Înainte de a merge în călătorie, vă propunem câteva sfaturi în materie de medicamentele care sunt necesare pentru a preveni anumite „surprize de sănătate”.

Balonări şi arsuri stomacale

Dacă la serviciu aveţi obiceiul să mâncaţi pe fugă şi astfel aţi deprins organismul, în vacanţă puteţi avea probleme din cauza meselor copioase. În aşa situaţii, luaţi cu voi medicamente care să stimuleze digestia. Dacă sunt luate cu jumătate de oră înainte de masă, acestea previn tulburările digestive.

Tot felul de alergii

În mod special împotriva înţepăturilor, a polenului sau a părului de animal, sunt indicate pastile care să nu permită organismului să reacţioneze advers şi să elibereze histamina, o substanţă „de răspuns” la reacţia alergică. Ea te face să strănuţi, să lăcrimezi sau să curgă nasul.

Foto: libertatea.ro

Răceală şi dureri

Şi analgezicele sunt strict importante în trusa medicală. Acestea vor fi eficiente împotriva durerilor de gât, a febrei dar şi a durerilor musculare. Trebuie să evitaţi variantele efervescente, care pot absorbi umezeala, devenind astfel ineficiente.

Greţuri şi vărsături

Există persoane care au rău de maşină, de înălţime, de mare sau de faptul că mănâncă cu poftă. Acestea sunt şi principalele cauze ale stărilor de greaţă şi ale vărsăturilor. Când vă confruntaţi cu aşa probleme, din trusa medicinală nu trebuie să lipsească medicamente care să le atenueze.

Arsuri ale pielii

Chiar dacă folosiţi o loţiune de plajă, se poate întâmpla să apară arsuri solare, iritaţii sau mâncărimi. Nu uitaţi acasă unguentul cu propolis sau cu aloe vera, gelul calmant sau alcoolul mentolat. Acestea îţi vor salva pielea, în mod special pentru cei care pleacă pentru prima dată în acest an.


Distribuie