Ce înseamnă şi CUM tratăm infecţiile URINARE
Infecţiile urinare sunt afecţiuni inflamatorii ale aparatului urinar, fiind produse de diferite microorganisme. Netratate, acestea se multiplică în timp şi determină modificări în funcţionarea normală a rinichilor şi a căilor urinare.
Infecţiile de tract urinar pot fi cauzate de orice tip de bacterii, dar cel mai frecvent sunt declanşate de Escherichia Coli sau E coli. Infecţiile cu această bacterie pot fi dureroase sau incomode, dar sunt uşor de tratat şi prevenit, informează clicksanatate.ro.
Infecţiile urinare în adolescenţă şi la vârsta adultă apar mai frecvent la femei. Bărbaţii pot fi şi ei expuşi la asemenea infecţii, mai frecvent în copilarie (nou-născuţi, copii mici) sau la vârsta a treia.
Printre simptomele unei infecţii urinare se numără:
Urinări repetate cu usturimi;
Presiune în regiunea pelviană;
Nevoia de a urina tot impul;
Prezenţa sângelui în urină;
Urina tulbure;
Stare de discomfort.
Apariţia infecţiilor urinare poate fi favorizată atât de genetica umană (exemplu: anatomia femeilor), dar şi altele, cum ar fi: consumul redus, urinatul rar, constipaţia, hemoroizii externi, afecţiuni biliare, atrofia genitală după menopauză etc.
Cum combatem infecţiile urinare?
Este foarte important ca infecţiile urinare să fie depistate la timp şi tratate corespunzător. Netratate, ele se dezvoltă şi pot afecta grav întregul aparat urinar. În toate situaţiile, prezentarea la medic şi efectuarea analizelor de urină şi chiar de sânge sunt obligatorii.