Ce este fasceita plantară și cum scapi de ea cu o minge de tenis

Distribuie

Fasceita plantară este o durere care se întâlnește la nivelul călcâiului și care apare cel mai adesea dimineața, la coborârea din pat, sau după ce stăm pe scaun o perioadă mai lungă.

Fascia plantară este acea fâșie care se întinde de la călcâi până la degete și datorită căreia talpa se arcuiește atât de frumos. ”Utilizarea” ei în exces sau întinderea ei poate duce la inflamarea zonei. Categoric, cea  mai bună metodă de prevenție este menținerea flexibilității în zona gleznei, în special al mușchiului pulpei sau al tendonoului lui Achile.

Un exercițiu simplu

O persoană care se confruntă cu această problemă și care practică sportul de performanță ne oferă câteva sfaturi pentru combaterea fasceitei plantare.

Dacă mulți dintre noi merg la fizioterapie pentru a se vindeca, ei bine, există un truc care ajută repararea problemei, fără să fie nevoie să treci pragul specialistului. Nu ai nevoie decât de o minge de tenis și de… greutatea corporală pentru asta.

Un exercițiu foarte simplu pentru a scăpa de problemă este să te poziționezi în fața unui zid, cu piicorul bolnav îndoit ușor și să împingi. Piciorul din spate trebuie să stea drept, la fel ca la fandări. Îndoaie apoi genunchiul și mai mult până în momentul în care atingi peretele. Dacă îl atingi cu ușurință, atunci piciorul tău nu este atât de afectat, dacă nu, atunci încearcă să mai exersezi.

Trucul cu mingea de tenis

Stai așezată pe scaun, cu picioarele în unghi de 90 de grade. Plasează o minge sub talpă și rulează sub picior, înainte și înapoi. Trebuie să te folosești de greutatea corporală atunci când faci asta. Cu alte cuvinte, trebuie să apeși cu toată greutatea corporală pentru a reuși să faci acest exercițiu corect.

unica.ro.


Distribuie
..