Ce efecte UIMITOARE au fructele şi legumele are asupra sănătăţii

Distribuie

În viaţa de zi cu zi foarte rar acordăm atenţie la dietă. Adaugand si lipsa de exercitiu, tot corpul nostru sufera, iar odata cu el si unul dintre cele mai importante organe din corpul uman, ficatul.

Ficatul este responsabil pentru o serie de funcţii, cum ar fi:
Purificarea sângelui
Producerea de bilă necesară pentru digestie
Reglementarea metabolismului glucidic
Degradează hemoglobina şi altele

Alimente sănătoase, cum ar fi nuci, grapefruit, morcovi, sparanghel, varză de Bruxelles, și altele pot ajuta la purificarea ficatului. Iată şi ce altceva este bine să mâncaţi zilnic pentru a fi într-o stare bună de sănătate:

Apa
Apa este una dintre cele mai importante băuturi pe care trebuie să o consumaţi zilnic, deoarece aproape fiecare caracteristică a corpului are nevoie de ea. Consumând suficientă apă (cel puţin 8 pahare pe zi) va contribui la regenerarea celulelor și va ajuta la un transport rapid de substanţe nutritive în organism.

Lămâi
Lămâile sunt fructe citrice foarte utile pe care le puteţi mânca pe tot parcursul anului. Adăugaţi-le la sucuri, salate (cum ar fi dressing), ceai sau un pahar de apă. Acest lucru va îmbunătăţi secreţia bilei din ficat, şi, astfel, va fi capabil să cureţe toxinele mult mai uşor.

Usturoi
Usturoiul este unul dintre cele mai bune remedii naturale. În plus faţă de protejarea împotriva răcelii şi a gripei, el favorizează şi sănătatea ficatului. Usturoiul conţine cantităţi bune de seleniu şi alicină – două ingrediente-cheie în eliminarea toxinelor din organism. Adăugaţi usturoi în alimentaţia de zi cu zi, la supe, diverse feluri de mâncare și salate, acestea vor fi de două ori mai gustoase şi aromate.

Mere
Un măr pe zi ţine doctorul departe! Dacă vreţi să fiţi într-o stare bună de sănătate pe tot parcursul anului și pentru a curăţa ficatul, mâncaţi zilnic acest fruct util. Coaja unui măr conţine o cantitate mare de pectină, care promovează digestia, şi în acest fel va fi mult mai uşor de curăţat toxinele din ficat.

Ceai verde
Ceaiul verde conţine antioxidanţi numite catechine. Datorită lor ficatul nu va reţine excesul de grăsime, iar aceasta va funcţiona mai eficient. Beţi în fiecare zi o ceaşcă de ceai verde.

Avocado
Avocado este o sursa excelentă de grăsimi sănătoase, care contribuie, de asemenea, la eliminarea de toxine din ficat. Acest fruct conţine vitamine, proteine, multe fitochimicale şi glutation, care elimină toxinele şi îmbunătăţeşte starea de sănătate a ficatului.

Curcuma
Adăugarea acestui condiment în meniul de zi cu zi este una dintre cele mai bune moduri de a elimina toxinele din ficat. Este un condiment minunat care are grijă de ficat. De asemenea ajută pentru a elibera enzimele care formează o protecţie a ficatului împotriva factorilor cancerigeni.

Sfeclă şi morcovi
Aceste două legume minunate, le puteţi mânca în fiecare zi, la o salată, asezonată cu aromă proaspătă de lămâie. Acestea conţin flavonoide vegetale, care sunt esențiale pentru funcția efectiva a ficatului.

imaginea.info.


Distribuie
..