Ce conţine de fapt mierea de albine şi cât putem consuma

Distribuie

Se știe că mierea de albine este sănătoasă și extrem de benefică organismului uman, dar sunt puțini cei ce știu exact ce conține mierea de albine. De exemplu știai că mierea de albine este foarte săracă în vitamine? Conține în schimb, mult calciu și mult fosfor.

Iată care este profilul nutrițional al mierii de albine, așa cum este prezentat de WH food. în primul rând, trebuie spus că mierea conține mai puține calorii decât aceeași cantitate de zahăr și îndulcește mai bine. în 42 de grame de miere, adică o lingură de miere, sunt 120 de calorii. Aceeași cantitate de zahăr rafinat conține 160 de calorii. 
  
În 100 de grame de miere de albine sunt 82,4 grame de carbohidrați, 0,2 grame de fibre. Carbohidrații din miere sunt fructoză, în proporție de 38%, glucoză, 31%, maltoză, 7 % și sucroză în proporție de 2%. 
  
Mierea nu conține deloc grăsimi, iar în 100 de grame sunt 0,3 grame de proteine și 17, 8 grame de apa. Mierea nu conține vitamina A, dar conține o serie de vitamine din grupul B. Astfel, în 100 de grame sunt 0,038 de grame de vitamina B2, 0,121 grame de vitamina B3, 0,121 grame de vitamina B5 și 0,062 grame de vitamina B6. 
 
  
Din cauza faptului că mierea poate conține bacteria botulinică este contraindicată copiilor până la vârsta de un an. După această vârstă, mierea poate fi oferită copiilor fără probleme.

realitatea.net


Distribuie
..