Ce boli tratează MĂMĂLIGA și cât de folositoare este pentru organismul uman

Distribuie

S-a descoperit prezenţa în porumb a unor substanţe derivate ale acizilor arahidic şi palmitic, extrem de importante pentru sănătatea organismului. Aceşti acizi se absorb în intestin cu mare uşurinţă, fără a suferi transformări chimice.

Efectul detoxifiant al substanţelor din porumb uşurează funcţia ficatului de neutralizare a substanţelor toxice, şi scade riscul la îmbolnăvirea cu ciroze hepatice. În zonele unde se consumă zilnic terci de mălai, incidenţa bolilor hepatice este de 10 ori mai mică, iar copiii se dezvoltă mai bine.

Medicii endocrinologi cred că dacă o mănânci zilnic, scade cu 60% riscul de boli psihice generate de disfuncţii tiroidiene. De asemenea, consumul de mămăligă reglează concentraţia de glucoză în sînge, fiind de folos diabeticilor.

Reduce cantitatea de colesterol din sânge, şi scade riscul de ateroscleroză şi de infarct. Mămăligă revitalizează funcţiile sexuale, mai ales la femei.

Pentru durere în gât şi răceală, se pun pe o tablă încinsă două linguri de mălai şi se respiră deasupra fumului produs. În plus, se bea seara înainte de culcare un terci, ca o mămăligă subţire, în care se pune o bucăţică de unt. Efectul este garantat.


Distribuie
..