Ce boli grave aduce TELEVIZORUL pentru sănătatea copilului tău

Distribuie

Televizorul, la fel de dăunător ca ţigările. Acest lucru îl menţionează experţii de la Universitatea din Glasgow. Copiii care privesc televizorul mai mult de două ore pe zi, au mai multe şanse de a se îmbolnăvi de ASTM decât ceilaţi care nu fac asta.

Oamenii de stiinţă explică acest fenomen, cu ritm fix de viaţă al tinerilor “fani TV”.

Un alt studiu realizat de Fondul Mondial pentru Cercetarea Cancerului (World Cancer Research Fund), susţine că, chiar şi copiii care se folosesc zilnic, ore întregi la  televizor, calculator, telefon mobil cresc riscul de a dezvolta cancer la vârsta adultă. Trist, dar acum orice  copil are acum telefon mobil.

Telespectatorii activi dezvoltă obiceiuri de culcat târziu şi dorm mai puţin decât cele 7-8 ore recomandate de oameni de ştiinţă, cauzând presiune suplimentară corpului şi dezvoltarea unor boli.

Mulţi părinţi îşi lasă picii la televizor, cel mai des prinvând desene animate, doarece ei stau liniştiţi. Astfel, unii copii sunt captaţi de ceea ce îi face “Tom lui Jerry” şi nu numai şi stau cu orele privindu-i.

Este strict necesar să faci copilului tău un anume program pe care micuţul să-l respecte şi să-şi facă orele zilnice de somn.


Distribuie
..