Ce afecţiuni GRAVE poate vindeca PROPOLISUL

Distribuie

Propolisul este una dintre cele mai puternice substanţe protectoare din natură, fiind folosit ca un excelent antibiotic natural, propolisul poate fi de mare ajutor la combaterea infecţiilor, având calităţi inegalate de fortifiere a sistemului imunitar. Vezi mai jos de ce boli grave te poate trata propolisul.

Proprietăţi medicinale ale propolisului:

Menţine sănătatea pielii, a părului şi a unghiilor
Propolisul are capacitatea de a promova repararea celulelor, indiferent dacă este administrat intern sau extern, poate fi folosit la tratarea acneei, a buzelor crăpate, a degerăturilor, a micozei piciorului şi a micozei urechii, a bătăturilor, grăbind vindecarea ţesuturilor afectate, scrie curademiere.ro

Protejează cavitatea bucală
Propolisul previne infecţiile bucale, combate cariile, vindecă aftele şi ulcerele, întăreşte dinţii, tratează parodontoza şi gingivita, calmează amigdalele inflamate, vindecă herpesul (bucal şi genital) şi este folosit la îndepărtarea halenei şi la refacerea clarităţii vocii.

Reglează sistemul digestiv
Combate paraziţii intestinali, combate bacteriile care afectează stomacul (cum este helicobacterul piloric), elimină toxinele de la nivelul intestinelor, ajută organismul să lupte cu toxiinfecţiile alimentare sau cele provocate de medicamente.

Este un antioxidant puternic
Numeroase studii de specialitate au demonstrat că în compozitia propolisului se regăsesc flavonoide şi polifenoli cu o importantă acţiune antioxidantă. Aceşti compuşi au capacitatea de a combate efectele radicalilor liberi, ce deteriorează celulele din organism, favorizând apariţia bolilor degenerative şi a cancerului. 

Are acţiune antiinflamatoare
Un studiu a scos la iveală că propolisul brazilian conţine o substanţă numită „Artipillin C“, care posedă proprietăţi antiinflamatorii extraordinare, ajutând la vindecarea rănilor. De asemenea, şi alte cercetări au adus dovezi că propolisul, atunci când este aplicat extern, poate trata inflamaţiile pielii.

Întăreşte sistemul imunitar
Potrivit unui alt studiu, propolisul are capacitatea de a regla sistemul imunitar, datorită anumitor proteine din componenţa sa, dar şi unor compuşi speciali, care îi conferă propolisului beneficii antibacteriene şi antivirale. 

Combate cancerul
Propolisul conţine compuşi terapeutici care pot combate cancerul de sân. Aceste substanţe identifică în organism celulele canceroase şi le ucid. Deşi medicina nu pretinde că propolisul poate vindeca bolnavii de cancer, el joacă totuşi un rol important în creşterea şanselor de supravieţuire şi în sporirea calităţii vieţii, în special în cazul suferinzilor de cancer tiroidal, de prostată, stomacal sau intestinal.

 


Distribuie
..