Câte ore trebuie să dormi în fiecare noapte ca să nu te îmbolnăveşti

Distribuie

Somnul face parte din viaţa noastră. Nemijlocit, el este strict legat de sănătate şi determină capacitatea organismului de a munci şi de a face faţă greutăţilor. Dar câte ore pe noapte este normal să dormim? Cum trebuie să fie somnul nostru pentru a avea o viaţă şi o activitate sănătoasă?

Să ştiţi că persoanele care dorm mai mult de opt ore pe zi sau mai puţin de 6 ore, riscă să se confrunte cu maladii cardiovasculare, potrivit unui studiu realizat recent în Statele Unite.

Aşadar, persoanele care dorm mai puţin de 6 ore pe săptămână, au risc dublu de declanşare a accidentelor vasculare cerebrale. Şi somnul mai mult de 8 ore are efecte negative asupra sănătăţii. Pentru cei care dorm mai mult de 8 ore pe noapte, riscul de anghină pectorală este de două ori mai mare, iar riscul de declanşare a unei boli coronariene este de 1,1 ori mai mare.

Şi lipsa somnului poate cauza probleme grave de sănătate. Aceasta este asociată cu o hiperactivitate a sistemului nervos simpatic, cu glucoza, cu diabetul, cu tensiunea arterială.

Deocamdată, medicii nu au determinat motivul pentru care un somn lung de peste opt ore este egalat cu apariţia problemelor cardiace. Cu siguranţă somnul dereglează şi alte organe, care duc la apariţia şi declanşarea bolilor cardiovasculare.

Lipsa somnului generează o stare de oboseală profundă, ameţeală, incapacitatea de fi activ. Există situaţii când lipsa somnului generează mai multă putere şi posibilitatea de a munci. Această stare este amăgitoare şi îmbolnăveşte organismul. Creierul uman are nevoie de o perioadă de repauz pentru a fi relaxat şi pentru a se odihni.

Expresia „Somnul de frumuseţe” nu este un mit, este o realitate întrucât somnul înfrumuseţează. Un somn bun face chipul mai luminat, mai curat, mai sănătos şi mai radiant.

Odihna suficientă ajută organismul să se relaxeze, separă ţesuturile pielii şi stimulează circulaţia sanguină. Insomniile şi tulburările de somn afectează foarte mult calitatea vieţii oamenilor. Cei mai mari inamici ai somnului sunt: emoţiile negative, stilul de viaţă, factorii de mediu, dereglările hormonale, disconfortul psihic.

Aveţi grijă de sănătatea voastră!


Distribuie
..