Cât de periculoase sunt SÂNGERĂRILE GINGIVALE din timpul periajului dentar

Distribuie

Sănătatea dinţilor începe cu gingii sănătoase. Specialiştii în igienă orală recomandă să nu facem compromisuri în ceea ce priveşte programul de igienă orală. Sângerările gingivale reprezintă un semn precoce al problemelor gingivale, una dintre cauzele căderii dinţilor, de aceea trebuie să vizităm medicul dentist în mod regulat.

Chiar de la primul semn al sângerării gingiilor este recomandat să vizităm medicul dentist.

Specialiştii spun că o tehnică adecvată de periaj dentar şi folosirea unei paste de dinţi potrivită ajută foarte mult la îndepărtarea plăcii bacteriene, una dintre principalele cauze ale sângerărilor gingivale.

Folosirea zilnică a pastei de dinţi speciale este o soluţie pentru a opri sângerarea gingiilor.

Pentru o igienă orală completă, este recomandat să folosim zilnic o apă de gură.

O gingie sănătoasă, fermă, este parte a sistemului care ajută la susţinerea solidă a dinţilor. Gingiile sănătoase au culoarea roz deschis şi nu sângerează în timpul periajului dentar.

Pentru a oferi dinţilor un suport ferm pe parcursul anilor,este important să avem gingii ferme şi sănătoase. În cazul în care acestea sunt inflamate, pot cauza inflamarea peretelui de susţinere a dintelui sau chiar pierderea lor.

Deseori sângerările gingivale sunt cauzate de gingivită.

Gingivita este o afecţiune foarte frecventă şi care are diferite cauze. Cele mai frecvente sunt:cariile netratate, obturaţii (plombe) în exces, lucrările dentare realizate deficitar, tartru, fumatul excesiv şi igiena deficitară.

Pe lângă igiena foarte delicată şi corectă după tehnici adecvate, trebuie să facem o vizită la medicul dentist pentru o igienă profesională de două ori pe an. Totodată, medicul poate pune diagnosticul asupra cauzei gingivitei, dacă este o cauză bacteriană sau este un simptom al unor boli generale, ori un simptom apărut ca urmare a unui tratament medicamentos.


Distribuie